7. mai 2007

Kiire elutempo sunnib ostma renoveeritud pinda

Kuna ostjatel pole aega ega võimalust remondiga tegeleda, eelistatakse kesklinnas renoveeritud kortereid, halvas seisukorras pinda on aga keeruline müüa, kirjutas Äripäev.

BPE Kinnisvaraeksperdi maakleri Kristjan Kaarmani sõnutsi mängib olulist rolli just remondi kvaliteet, mis võib suuresti kõikuda. Peamiselt eelistatakse hästi renoveeritud kortereid stiilsetes ja kindlasti renoveeritud majades. Paraku on niisugust korterit tihti keeruline leida.

"Korterit, millele on tehtud vaid sanitaarremont, ei saa kindlasti renoveeritud korteriks nimetada," märgib Kaarman. Selle asemel on mõttekam juba üldse mitte remonti teha, soovitab Kaarman, sest sellega hoiab müüja kokku ka oma kulusid, kuna reaalset tehinguhinda ei pruugi selline remont kergitada.

Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna eluruumide konsultant Eve Kaunis toob samuti välja, et kõige keerulisem on müüa vanades majades asuvaid kortereid, kus on äsja tehtud odavalt sanitaarremont või mida on remonditud 5-7 aastat tagasi.

"Kesklinnas mõjub odav euroremont pigem turuväärtust alandava tegurina," hoiatab Kaunis. Tema selgitust mööda on kõige määravama tähtsusega just asukoht, mitte kallis remont.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688