26. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB müüb oma Baltimaade pangahooned Kanada kinnisvarafirmale

SEB müüb oma Eestis, Lätis ja Leedus asuva kinnisvara ettevõttele Homburg Invest Inc.

Kinnisvaraportfell koosneb ühest müügi- ja tagasirendi portfellist, mis sisaldab 47 objekti, kus SEB kavatseb olla pikaajaliseks üürnikuks ja ühest äriportfellist, mis sisaldab 16 objekti, mida hetkel üüritakse peamiselt teistele rentnikele või kus SEB kavatseb olla rentnikuks vaid lühiajaliselt. Äriportfell koosneb peamiselt suurtest märkimisväärse arenduspotentsiaaliga kinnisvaraobjektidest atraktiivsetes paikades, teatas pank.

"Kinnisvaraportfelli müük on vastavuses SEB strateegiaga, mille kohaselt pank kinnisvara ei oma. Tehingu ajastus oli sobiv, kuna nõudlus büroopindade järgi on suurenenud," kommenteeris SEB Grupi asepresident ja jaepanganduse juht Bo Magnusson. "Balti riigid on SEB jaoks üheks olulisemaks turuks ning kinnisvaraportfelli müük ei muuda panga pühendumist sellele turule," lisas Bo Magnusson.

"Kinnisvara müük aitab pangal keskenduda põhitegevusele. Töötajate ja klientide jaoks ei too kinnisvara müük kaasa muutusi, kuna jääme kõikidesse hoonetesse vähemalt 10-aastase lepinguga rentnikuks," kommenteeris SEB Eesti Ühispanga juht Mart Altvee.

Homburg Invest Inc Kanada kinnisvarafirma, mis on Toronto ja Amsterdami börssidel noteeritud. Ettevõte omab, arendab ja ehitab kinnisvara strateegilistes asukohtades Põhja-Ameerikas ja Euroopas. Ettevõte on tegev ka Balti riikides, omades siin kogemust kinnisvara haldamises.

Tehing viiakse lõpule 2007. aasta kolmandas kvartalis. Oodatav kasum SEB Grupile ületab 0,7 miljardit Rootsi krooni.

Tehingule peab heakskiidu andma kohalik järelevalveorgan.

SEB Gruppi on Põhja-Euroopa finantsgrupp 400 000 ärikliendi ja institutsiooni ning 5 miljoni eraisikuga. SEB kontorid asuvad Põhjamaades, Balti riikides, Saksamaal, Poolas, Ukrainas ja Venemaal ning rahvusvahelise võrgustiku kaudu on pank esindatud veel 10 riigis. 31. detsember 2006 seisuga moodustas grupi bilansimaht 1.934 miljardit Rootsi krooni, hallatavate varade maht ulatus 1,262 miljardi kroonini. Grupi töötajate arv on ligikaudu 20 000.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785