18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikesed kinnisvaraarendajad on plindris

Kümned kinnisvaraprojektid on müügis, et kasum kätte saada ja riskidest vabaneda.

Paarkümmend minutit surfamist city24.ee ja kv.ee kinnisvaraportaalides annab kohe mitukümmend kinnisvara arendusprojekti, mis on müügis, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Jah, see on viimase poolaasta trend," ütles Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman, kelle sõnul on väiksed tegijad pannud oma projektid müüki, et saada kätte oma kasum ja vabaneda riskidest.

"Pangad on hakanud väikseid arendusprojekte vaatama läbi luubi. Ehitajad on selge riskifaktor ning kinnisvaraarenduse marginaalid hakkavad kokku kuivama. On loomulik, et väikesed arendajad, kellel pole ka kapitaliseeritus kuigi hea, loobuvad. Kui veel aasta tagasi terendas neile sajaprotsendiline rentaablus, siis praegu on see juba väga küsitav," rääkis Sooman.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785