Sooman: kinnisvaramuinasjutt hakkab läbi saama

Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman kirjutas
Eesti Päevaleht Online'is, et vaatamata pessimistlikele toonidele
kinnisvarasektorit kajastavates artiklites, ei põhine need tugevatel
faktidel.

"Asjaolust, et kümnetele tuhandetele peredele kodulaenu andnud pangad on sunnitud laenu katteks üksikud eluasemed sundmüüki panema, ei saa kindlasti teha üldistust, et Eesti pered on sattunud laenude tagasimaksmisel raskustesse," kirjutas Sooman.

Pindi Kinnisvara juht usub, et Eesti kätte on jõudnud stabiilsuse ajajärk, mis kutsub paljusid inimesi taas mõistusele. "Kinnisvaramuinasjutt hakkab läbi saama ja turg pöördub tagasi reaalsusse. See ei tähenda kindlasti mingit kriisi - turul hakkavad lihtsalt taas toimima tavapärased turumajanduslikud põhimõtted," arvas Sooman.

Soomani sõnul on spekuleerivad investorid turult kadunud. Siiski pole hetkel näha olulist hinnalangust. Eesti kinnisvaraturule tervikuna ennustavad kõik olulisemad turuosalised ka 2007. aastaks keskmiselt kümneprotsendist hinnatõusu.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed