9. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobin: Ülemiste City pürib Eesti Silicon Valley'ks

Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin teatas, et maailmas on palju näiteid, kus hea keskkond soodustab edu ja arengut, kuulasaim on ehk Silicon Valley USAs.

Innovatsioonilinnaku Ülemiste City investeeringute maht kasvab ehitatavate objektide valmimisel järgmise aasta aprilliks 570 miljonini kroonini. Linnakus on valminud ja valmimisel 8 objekti, milles on ühtekokku 45 000m² pinda ja 3520 töökohta. Sellel aastal valmib 4 uut objekti.

"Tõeliselt innovaatilised ideed vajavad enda ümber põhitegevust toetavat kasvukeskkonda - sellist, mis sütitaks ja inspireeriks looma uusi väärtusi," Kobin. "See ongi olnud Ülemiste City peamine eesmärk: luua inspireeriv keskkond innovaatilistele ettevõtetele - innovatsiooni kodu. Esimese aktiivse tegevusaasta tulemused näitavad, et meil on see õnnestunud. Ülemiste Cityis tegutsevad ja hakkavad tegutsema Webmedia, Mainori Kõrgkool, Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Helmes, Microlink, ML Arvutid - kui loetleda mõned teerajajad."

"Loome kaasaegset töökeskkonda, kus lisaks kontoritele on ka spordiklubi, terviseasutused, toitlustuskohad, soodne parkimine ning lasteaed," rääkis Kobin. "Infrastruktuur peab olema sama hea kui päriskodus, teenused parimad ja innovatiivseimad ning ettevõtete vaheline koostöö ja kogemuste vahetamine tihe, mis loob eeldused klastrite tekkimiseks. Maailmas on palju näiteid, kus hea keskkond soodustab edu ja arengut, kuulasaim on ehk Silicon Valley USAs."

Kobin lisas, et Eestis on kõige suurem puudus läbimõeldud terviklikust ärikeskkonnast. "Eesti ja Ülemiste City on Euroopa suurlinnadega võrreldes siin unikaalses olukorras, kus nõukogudeaegne arenguseisak võimaldab meil ehitada üles algusest lõpuni kaasaegse linnaku ja ärikeskkonna," märkis Kobin. "Ülemiste Cityit võib võrrelda Berliiniga, mis on samadel põhjustel olnud viimasel kümnendil Euroopa suurim ehitustanner. Piltlikult öeldes areneb Ülemiste City Tallinnas samasuguse hooga nagu Berliin Euroopas."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785