29. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endel Siff üritab samuti maad vahetada

Tuntud maadevahetajate seltskonda astub uus särav täht - suurärimees Endel Siff, kes püüab 93,3 hektarit looduskaitselist maad Raplamaal Kelba külas vahetada Paldiski külje alla.

Siffiga seotud firma Balticline Invest, kus tema äripartnerid on varemgi koos tegutsenud trio Ivar Alt, Valeri Roop ja Vladimir Astaaov, soetas kinnistud Raplamaal võla katteks 2005. aastal, kirjutas Eesti Ekspress.

Et väärtuslike kinnistutena näivad maatükid on tegelikult looduskaitse all linnuraba, kus majandustegevus ja teedeehitus on keelatud, tuli meestele väidetavalt üllatusena. Nende algne kava oli sinna püsti panna väetiseladu ja kuni 3000ruutmeetrine ehitis koos juurdepääsuteedega. 10 hektarile oleks ärimeeste sõnul lisaks kerkinud puuistandus.

Vahetuskaup Paldiski külje all oli Siffil ja tema kompanjonidel välja vaadatud juba enne, kui põllumajandusministeeriumile maadevahetuse taotlus esitati. Paldiski tükk asub raudtee ja sadama läheduses.

Trio Alt, Roop ja Astaaov on varem tähelepanu pälvinud tehinguga, kus ostsid maaelu edendamise sihtasutuselt lootusetu ligi 30 miljoni kroonise nõude pankrotistunud Maapanga vastu. Ka käisid nende nimed läbi siis, kui ajakirjanduses räägiti Siffi ideest rajada Lennuki tänavale pilvelõhkuja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785