27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere käivitas ajaloo esimese maadevahetuse

Rakvere linnavolikogu andis heakskiidu tehingule, mille käigus annab Gunnar Tõnning talle kuuluva krundi Vallimäe tee 1 linnale ja saab vastu Mõisavälja tee 4a krundi hoonestusõiguse.

Vallimäe kinnistu suurus on 593 ruutmeetrit, Mõisaväljal asuval aga 1597 ruutmeetrit, kirjutas Virumaa Teataja.

Rakvere linn on algatanud Vallimäe tee 5 kinnistu ja seda ümbritseva ala detailplaneeringu ning tellinud selle maa-ala heakorraprojekti, mis näeb ette, et kinnistu Vallimäe tee 1 jääb hoonestamata. Gunnar Tõnningul oli aga soov oma kinnistule ehitama hakata ja nii saigi maade vahetamine alguse.

Rakvere volikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et linnal on võimalik minna maadevahetuse teed või kasutada muinsuskaitsealal eelisostuõigust. "Maadevahetus on linna jaoks ilmselt soodsam," tõdes Juhkami.

Volikogu liige Rainer Miltop avaldas arvamust, et Vallimäe krundi väärtus on ilmselt suurem kui Raja poe taga oleval maatükil.

Rakvere linn on agressiivset maapoliitikat seni väga vähe ajanud. Linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et seni on vaid korra kasutatud eelisostuõigust, et omandada umbes kolmandik praeguse Parkali parkla maa-alast.

Volikogu liige Matti Jõe arvas, et linnaplaneerimise seisukohalt oleks hädavajalik saada linna omandisse ka järgmine krunt Tõusu tänava ääres, mida praegu parklana kasutatakse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785