26. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maatüki hind Tartu südalinnas tõuseb kõrgustesse

Täna võite endale Tartus muretseda paljast maad ruutmeetrihinnaga 25 400 krooni.

Ameerika kodanik Svjatoslav Liapunov müüb parajasti Uus Maa kinnisvarabüroo abil 1376-ruutmeetrist Kesklinna kaubahalli vastas asuvat maatükki Ülikooli 2b hinnaga 35 000 000 krooni, kirjutas Tartu Postimees. Tartu kinnisvaraettevõtjad koputavad müügipakkumist hinnates eravestluses läbi lillede meelekohale, piirdudes ametlikes kommentaarides siiski vagurama hinnanguga.

Tegu on Vanemuise ja Kitsa tänava vahelise mäenõlva alumise osaga. See väike ala on tegelikult suudetud jagada suisa kolmeks krundiks.

Lisaks müügis olevale 1376-ruutmeetrisele krundile mahub sinna veel 282-ruutmeetrine siiluke, mille omanikuks sai äsja firma Tähering ja selle taga seisvad teada-tuntud Tartu ettevõtjad Alar Kroodo ja Kalev Kase, aga ka pisut vähem tuntud Martin Sööt ja Raul Rebane. Tähering on seesama firma, millele kuulus kunagi Linnaehitus. Kroodo ja Kase on omakorda samad mehed, kes rajavad koos volikogu aseesimehe Verni Loodmaaga Emajõe äärde spaahotelli.

Siilukese kõrvale, täpsemalt Vanemuise ja Ülikooli tänava nurgale, jääb aga veel kolmaski krunt. Selle 1069-ruutmeetrise kinnistu ühisomanikud on omanimelise ehituskontserni omanike Raivo Ranna ja Aivar Tuulbergi Vallikraavi Kinnisvara ning samuti Tähering.

Avarmaa ütleb, et kui teha Kitsa tänava kõrval müügis olevale Ülikooli 2b krundile pilvelõhkuja, pole 25 400 krooni ruutmeetrist üldse kallis. Praegune detailplaneering seda siiski ei luba. «Praeguses olukorras on see siiski üle mõistuse hind,» resümeerib ta.

Kruntidele on praeguse detailplaneeringuga paika pandud kuni kuuekorruselise hoonestusega. Samas ei ole välistanud ka uute omanike detailplaneeringu muutmise soovi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785