12. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteri müük võtab endisest palju enam aega

Mägede tüüpkortertite turul on pakkumisi rohkesti ning müük võtab kolm korda rohkem aega kui aasta-paar tagasi.

Müüja peab arvestama minimaalselt kolmekuulise ajaga ning kui soovitakse korterit kiiremini realiseerida, tuleb hinda turuhinnast tublisti allapoole lasta. Kiirmüügis korterite arv kasvab, kirjutas Äripäev.

"Mina ei nimetaks selliseid müüke kiirmüükideks, kuid olukordi, kus on vaja korter kiiresti maha müüa, tuleb viimasel ajal ette küll," kinnitab Uus Maa Kinnisvarabüroo Mustamäe piirkonna maakler Kristjan Reinoja. Kui on ikka tegemist turuhinnast kõrgema hinnaga, siis igal juhul tuleb hinda langetada.

"Müüjate turg on läbi ja hinda dikteerivad üha enam ostjad," kinnitab Reinoja.

Reinoja kinnitusel on pakkumiste arv on stabiilselt tõusnud, ent hinnad seevastu märkimisväärselt tõusnud ega langenud pole. "Normaalne korterite müügiperiood on reeglina kaks-kolm kuud, aga see eeldab seda, et korteri müügihind on vastavuses turuhinnaga," rõhutab ta.

Kui korterist soovitakse vabanenda paari-kolme nädalaga, siis peab Reinoja sõnutsi olema tegemist kas väga soodsa hinnaga või väga eripärase ja soodsa asukohaga korteriga. Pindi Kinnisvara eluruumide osakonna juhataja Pärle Sepping sõnab, et keskmine müügiperiood mägedel on kuni neli kuud. Vähem kui kuuga realiseerimiseks tuleks hinda tema sõnul langetada vähemalt 10% turuhinnast. "Kiirmüüke ei toimu, pigem taotletakse pangast maksepuhkust või muudetakse laenutähtaeg pikemaks ja makse madalamaks," märgib Sepping.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785