7. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pinge Tartu kinnisvaraturul kasvab

Tartus on korterite müügipakkumiste hulk umbes aastaga enam kui kuuekordistunud, hindade jätkuv kasv aga tekitab muret.

City24.ee kinnisvaraportaali andmeil oli Tartus mullu 1. jaanuaril müügis vaid 217 korterit, pärast seda on aga pakkumiste hulk üha kasvanud. Tänavu 1. märtsil oli portaalis müügis 1361 korterit ehk üle kuue korra rohkem kui eelmise aasta algul, kirjutas postimees.ee.

Samal ajal ei ole aga langenud korterite hinnad - ruutmeetri keskmine hind on kerkinud 16 579 kroonilt 21 500 kroonini.

Loogika kohaselt peaks pakkumise kasv tooma hoopis hinnalanguse või vähemalt seisaku, kuid terve talupojamõistusega pole kinnisvaraturgu jälgides juba mõnda aega midagi peale hakata.

Eesti Panga rahapoliitika allosakonna juhataja Raoul Lättemäe sõnul on praegu Eestis juba üle 120 000 eluasemelaenukliendi ja selge on see, et lõputult neid juurde ei tule. "Hetkel toimivad müügivõtted ei aita enam kinnisvara hinda kergitada," lausus ta.

Pakkumiste lisandumine viitab Lättemäe kinnitusel sellele, et korterite müük edeneb aeglasemalt.

Lättemäe sõnul tuleb kriis alles siis, kui muul majandusel läheb halvasti ja inimeste maksevõime näiteks tööpuuduse tõttu kannatama hakkab. See võib juhtuda siis, kui ettevõtted kalli tööjõu tõttu enam muu maailmaga konkureerida ei suuda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785