20. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabuum on muutnud omavalitsused korruptsioonipesadeks

Poliitikud leiavad, et kinnisvarabuum on muutnud omavalitsused korruptsioonipesadeks.

Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ütles Eesti Päevalehele, et kõige korruptsiooniohtlikum tasand on kohalik omavalitsus: "Kinnisvarabuum on viimase aja nähtus ja riik on siin asjad maha maganud. Ärimehed tormasid rahapakkidega just kinnisvarasse ja see majandusvaldkond on korruptsiooniohtlik. Kinnisvaraturul sõltub edu kas riigi- või munitsipaalvõimust. Riigi tasemel on korruptsioonijuhtumeid kohtusse saadetud, kuid munitsipaaltasemel mitte."

Ka reformierakondlane Rein Lang nõustus Rummuga, et kohalikud omavalitsused on korruptsioonis väga suur probleem. "Kuid ma ei ole nõus sellega, et me peaksime saatma kapo kui ainsa vastuluureorganisatsiooni sumpama vallamajadesse. Eesti riigi turvarisk on praegu Ida-Virumaa, kus kohalikud omavalitsused on põimunud organiseeritud kuritegevusega."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785