Kinnisvarabuum on muutnud omavalitsused korruptsioonipesadeks

Poliitikud leiavad, et kinnisvarabuum on
muutnud omavalitsused korruptsioonipesadeks.

Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ütles Eesti Päevalehele, et kõige korruptsiooniohtlikum tasand on kohalik omavalitsus: "Kinnisvarabuum on viimase aja nähtus ja riik on siin asjad maha maganud. Ärimehed tormasid rahapakkidega just kinnisvarasse ja see majandusvaldkond on korruptsiooniohtlik. Kinnisvaraturul sõltub edu kas riigi- või munitsipaalvõimust. Riigi tasemel on korruptsioonijuhtumeid kohtusse saadetud, kuid munitsipaaltasemel mitte."

Ka reformierakondlane Rein Lang nõustus Rummuga, et kohalikud omavalitsused on korruptsioonis väga suur probleem. "Kuid ma ei ole nõus sellega, et me peaksime saatma kapo kui ainsa vastuluureorganisatsiooni sumpama vallamajadesse. Eesti riigi turvarisk on praegu Ida-Virumaa, kus kohalikud omavalitsused on põimunud organiseeritud kuritegevusega."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed