7. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piirangud laenu saamisel sunnivad inimesi üha sagedamini korterit üürima

Eestis ületab nõudlus üürikorterite järele pakkumist, mille peamiseks põhjuseks on korterite müügihindade tõus ja pankade laenutingimuste karmistumine, märgib Kristina Sõmerik Uus Maa Kinnisvarabüroost.

Korterid, mida siiani välja üüriti, on korterite hindade tõustes pandud müüki ning neis elavad üürnikud on sunnitud endale uue eluaseme otsima. Juba eelmise aasta lõpust alates on olnud olukord, kus paljud inimesed ei saa endale enam laenu lubada, sest pangapoolsed tingimused on karmimaks läinud, kirjutab Sõmerik postimees.ee-s.

Praegust situatsiooni võib võrrelda 7-8 aastat tagasi valitsenud kinnisvaraturu olukorraga, kus laenu oli pangast raske saada ning odavam või lihtsam oli üürida korter. Üürijateks on praegu eri piirkondadest tulnud inimesed, kes töötavad väga erinevates valdkondades.

Võib ka täheldada, et üüriperioodid on pikenenud, sest minimaalselt võetakse korterid üürile 12 kuuks.

Enim nõutud on aga heas seisukorras kaasaegsed 2-toalised korterid koos parkimiskohaga ja seda olenemata piirkonnast. Nõudlus on tõusnud ka Tallinna lähiümbruse nagu Keila, Saku, Saue, Kiisa üürikorterite järele. Samas on külaliskorterit otsivate firmade seas eelisatud 60–80 ruutmeetri suurused kesk- või südalinna piirkonna uuemas majas asuvad kaasaegse sisustusega korterid. Maja juures peaks ühtlasi olema ka parkimiskoht.

Tulenevalt nõudluse kasvust on märgata ka uute üürilepingute sõlmimist kõrgemate hindadega. Alla 4 000 krooni suuruse kuumaksega üürikorterit enam lihtsalt ei leia. Selle hinna eest võib leida pinna vaid Põhja-Tallinnas Kopli piirkonnas või Lasnamäel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785