Viljandi renoveeritud korterite ruutmeetrihind ulatub 20 000 kroonini

Viljandis on tekkinud nõudlus kahe- ja
kolmetoaliste heas seisukorras remonditud korterite järele, mille ruutmeetrihind
ulatub isegi 20 000 kroonini.

Suuremate ning kapitaalset remonti vajavate korterite vastu on huvi leigem, kirjutas Arco Vara Viljandi esinduse juhataja Aime Opermann Tarbija 24-s.

Tema sõnul mõjutab Viljandis hinda ning ostuotsuseid eelkõige asukoht. Korterite osas on näiteks eelistatumad kesklinn, Kivistiku linnaosa ning Männimäe piirkond. Kesklinna kasuks räägib kindlasti terviklik infrastruktuur. Väiksema populaarsusega kohtadeks võib pidada Paala piirkonda ning Kantreküla.

Huvi on ka linna lähiümbruses asuvate korterite järele ja seda just odavama hinna tõttu. Eelistatakse looduslikult kauni asukohaga Viiratsit, Uusnat ja Vana-Võidut. Remonti vajavate korterite hinnad jäävad Viljandis vahemikku 12 000- 14 000 kr/m², renoveeritud korterite ruutmeeter maksab aga ca 20 000 krooni.

Põhilisteks korteriostjateks on Viljandis noored pered, kes ostavad väiksema korteri suurema vastu. Palju tuleb ostjaid ka lähedal asuvatest maakondadest. Välismaalaste osakaal on Viljandi korteriostjate seas väga väike. Korterite nappuse tõttu on Viljandis hoogu kogumas ka arendustegevus, mis seni puudus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed