17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital teeb Kalaranna kvartalisse elamurajooni

Kalaranna elamu- ja ärirajoon Tallinnas läheb maksma 600–800 miljonit krooni.

Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul lüüakse kopp maasse niipea, kui ehitusluba käes, kirjutas Ärileht. Elamu- ja ärirajooni kerkib paari aasta jooksul üheksa erineva suurusega maja.

“Täna on konkreetseid kuupäevi väga keeruline prognoosida,” lisas Laurits. Eeldusel, et paari kuu jooksul saab detailplaneering linnaosavalitsuses kehtestatud, kulub projekteerimisest ehitusloa saamiseni seitse kuni kümme kuud, ehitustähtajaks ennustavad asjaosalised 12–16 kuud ehitamise algusest.

Lisaks Pro Kapitalile on Kalamaja alguses mereäärsel alal mitmeid omanikke, knnistu arenduses räägivad kaasa seal asuvate hoonete korteriühistud, Tallinna Soojus ja Merko Ehitus. Suurim, 61 000-ruutmeetrine maavaldus kuulub siiski Pro Kapitalile, millest on ehitusõigus 34 000 ruutmeetrile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785