15. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroode rendihinnad muutuvad veelgi kallimaks

Uute büroopindade hinnad tõusevad kiiresti, nõnda saab 200kroonise ruutmeetrihinnaga rentida üsna tagasihoidliku kontori.

Arco Vara Kinnisvarabüroo ASi äripindade maakler Vivika Simmo tunnistas, et praeguses turuolukorras ei ole 200kroonine või isegi kõrgem üürihind sugugi enam haruldus. Möödunud aastal kesklinna A+ hoonetes sõlmitud üürilepingutes oli hind üldjuhul kõrgem kui 200 kr/m2, kirjutas tänane Äripäev. Viimase paari aastaga on bürooruumide üürihind tõusnud suhteliselt kiiresti tänu suurele nõudlusele ning ehitushinna tõusule.

"Uute ärihoonete üürileandjatel kliente jätkub, mistõttu pole põhjust hinda langetada," möönab Simmo. Ta osutab ka sellele, et tänu suurele nõudlusele turul on võimalus üürihinda tõsta juba ka vanemate ärihoonete omanikel.

Näiteks kui kesklinna bürooruumide eest sai kolm aastata tagasi küsida ca 130 kr/m2, siis tänasel päeval pärast sama hoone ja selles paiknevate bürooruumide ning kommunikatsioonide remonti ja uuendamist võib kindlasti küsida juba 190 või isegi enam krooni ruutmeetri eest.

BPE Kinnisvaraeksperdi äripindade maakler Toomas Veskimäe sõnutsi võib 200 krooni eest ruutmeeter saada üsna korraliku heledaks värvitud seintega ja lihtsa vaiba või parketiga kontori.

Sellise pole üldjuhul mööblit, kuid on telefoni- ja internetiühendus. Kõrghoonetes kindlasti liftid ja oma maja toitlustus vms. Võimalik, et suurematele pindadele on kasutada oma kööginurk või tualetid.

Häid ja avaraid vaateid esineb vaid üksikutest hoonetest ja üldjuhul kõrgetelt korrustelt, mis täna juba hakkavad sellisest hinnaklassist välja kasvama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785