Maailma väikseim riik pandi müüki

Kui soovite endale päris oma riiki,
siis nüüd on võimalus see endale soetada, sest müüki pandi Sealand - maailma
väikseim oma lipu, markide, valuuta ja passidega riik.

Ostusoovist tuleb teatada Sealandi prints Michaelile, kirjutas Reuters. Sealand on Teise maailmasõja ajal Põhjamere kahele betoontornile asutatud kindlus, kuhu 40 aasta eest asus oma perega elama erumajor Paddy Roy.

Ta nimetas Briti territoriaalvete lähedal, Inglismaa idarannikust umbes 11 km kaugusel asuva platvormi Sealandi printskonnaks. Prince Roy võttis kasutusele lipu, valis välja sobiva hümni ja vermis hõbe- ja kuldmündid.

85-aastane Roy elab nüüd Hispaanias ja tema poeg Michael ütles esmaspäeval BBC Radiole, et perekonna poole on pöördunud kinnisvaraagendid, kelle kliendid tahtsid "enamat kui vaid osa kinnistust, nad tahtsid kogu autonoomiat".

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed