10. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma väikseim riik pandi müüki

Kui soovite endale päris oma riiki, siis nüüd on võimalus see endale soetada, sest müüki pandi Sealand - maailma väikseim oma lipu, markide, valuuta ja passidega riik.

Ostusoovist tuleb teatada Sealandi prints Michaelile, kirjutas Reuters. Sealand on Teise maailmasõja ajal Põhjamere kahele betoontornile asutatud kindlus, kuhu 40 aasta eest asus oma perega elama erumajor Paddy Roy.

Ta nimetas Briti territoriaalvete lähedal, Inglismaa idarannikust umbes 11 km kaugusel asuva platvormi Sealandi printskonnaks. Prince Roy võttis kasutusele lipu, valis välja sobiva hümni ja vermis hõbe- ja kuldmündid.

85-aastane Roy elab nüüd Hispaanias ja tema poeg Michael ütles esmaspäeval BBC Radiole, et perekonna poole on pöördunud kinnisvaraagendid, kelle kliendid tahtsid "enamat kui vaid osa kinnistust, nad tahtsid kogu autonoomiat".

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785