5. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EEREIT ostis Rootsi metallikontserni Tallinna tehasehoone

Investeerimisfirma Eastern Europe Real Estate Investment Trust (EEREIT) ostis Rootsi metallikontserni Svets & Mekanogruppen AB tütarfirmale AS Finmec kuulunud kinnistu ja tehasehoone Tallinnas.

AS Finmec müüs hooned investeerimisfirmale võimalusega neid ise järgmise 10 aasta jooksul üürida. Kokku rohkem kui 7 600 m2 suurusele hoonele plaanitakse peagi juurdeehitust, mis võimaldaks ettevõttel oma tootmispinda veelgi laiendada, teatas ettevõte.

Ettevõtte tegevjuhi Ain Kivisaare sõnul oli selline sale-and-leaseback-ost EEREITile viimase aasta jooksul juba kuues. "Sale and leaseback on win-win-tehing mõlemale osapoolele. Müüja vabastab oma ressursid kinnisvara alt ning saab selle võrra aktiivsemalt keskenduda oma põhitegevusele. Ostjale tekib aga kindlat rahavoogu tootev suhteliselt madala riskitasemega investeering, mis on immuunne kinnisvaraturu lühiajalistele kõikumistele. Seetõttu on ka edaspidi sarnased tehingud meie prioriteetide nimekirjas kõrgel kohal."

Suurematest objektidest kuuluvad EEREITi portfelli Tallinnas Roosikrantsi tänaval paiknev Šveitsi Maja, Sõpruse kinohoone vanalinnas, Balti Jaama naabruses asuv Telliskivi elamu- ja ärikvartal ning mitmed tehasehooned Tallinna ümbruses. Lisaks on ettevõte investeeringud Läti, Leedu, Poola ja Bulgaaria kinnisvarasse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785