20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi spaa müüs maha oma kinnisvara

Viimsi Tervis OÜ sai uue omaniku Nordic Assets ASi, kes hakkab tegelema ettevõtte kinnisvaraga. Rootsi investeerimisfondile Askembla Asset Managementile jääb spaa operaator.

Viimsi Tervis OÜ juhatuse esimehe Peeter Kuke sõnul toimus ettevõtte rekonstrueerimine: "Eraldasime operaatori kinnisvarast, koos sellega müüsime ka kinnisvara Nordik Assets ASile."

"Ümberkorralduste põhjuseks võib ka pidada seda, et kinnisvara läheb oma rada ja plaanis on laiendada Viimsi Tervis Spad, hotellipool laieneb paari toa võrra ning oluliselt suurendame meditsiiniteenuste mahtu," ütles Kukk.

Ka lihtsustab ettevõtete lahutamine raamatupidamist. "Meil on kolme sorti käibemaks, 18% käibemaksu oleme seni maksnud kinnisvaraga seotud asjadelt, 5% on hommikusöögid ja osad teenused ja me pakume veel 0% käibemaksuga raviteenuseid, mille osutamiseks on meil litsents ja lepin haigekassaga," selgitas Kukk, kuidas arvemajandus lihtsamaks muutub ja loodetavasti saab ka kulusid kokku hoida.

Klientide puudust seoses spa laiendamisega Kukk ei karda. "Me pakume meditsiinilist teenust, mille järele nõudluse vähenemist hetkel märgata ei ole. Meie hotelli keskmine täituvus aastas on 92%, mis on väga hea," lisas ta.

Ka toob Kukk välja põhilise erinevuse konkurentidest, et Viimsi Spa pakub meditsiini teenust sel ajal kui teised keskenduvad lõõgastusvõimaluste loomisele.

Ka Viimsi valla elanikud on usinad tervisekeskuse külastajad, kes tahavad kvaliteetset teenust.

Rootsi erakapitalil põhinev suletud investeerimisfond Askembla Asset Management jääb

Viimsi Tervis spa operaatori omanikuks.

Askembla Eesti kontorist partner Hanno Riismaa ütles aripaev.ee-le, et tegemist on sisemise restruktureerimisega: "Hetkel ei taha seda rohkem kommenteerida, kui me midagi öelda tahame, saadame pressiteate."

Nordic Assets on Eesti kapitalil põhinev investeerimisettevõte, mis kuulub Kristjan Sillale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785