20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu elamumessi alast kujuneb prestiižne elurajoon

Juulikuus 2009 toimuvaks elamumessiks valmib 11 hektari suurusel alal Pärnu jõe kaldal terviklik elurajoon, kuhu korteri või eramu soetamine saab tõenäoliselt prestiiži küsimuseks.

Kevadel loodud mittetulundusühing Eesti Elamumessid on koostöös Pärnu linnaga jõudnud palju tööd ära teha, nii on linn leidnud messialaks sobiva paiga Pärnu jõe vasakkaldal Papiniidu silla lähedal Veteranide pargi kõrval. Valminud on detailplaneering, mida eelmisel nädalal huvilistele tutvustati, kirjutas Pärnu Postimees.

Pärnu linnavalitsus teeb detailplaneeringu, koostab infrastruktuuri projektid, samuti peab linn koostöös Eesti Elamumessidega leidma krundiomanikud. Veel jääb linna ülesandeks kõikide kommunikatsioonide ja teede-tänavate rajamine.

Eesti Elamumessidele jääb kogu messiprojekti juhtimine, messi töögruppide moodustamine, messi eelarve ja ajakava koostamine.

“Elamumessi eesmärk on innovaatiliste arhitektuursete ideede juurutamine,” kinnitas Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppelgi.

Koppel sõnul on messiala oluline pluss elukohana, et rajatakse terviklik kodu- ja elukeskkond. Kõik valmib ühekorraga ja nii pole kõnealusel alal eramu ostnud inimesel hirmu, et mõne aasta pärast tema maja kõrvale näiteks kümnekorruseline korterelamu kerkib.

Nagu detailplaneeringu eskiisilt näha, kerkib messialale, mille aadress on Papiniidu 2, ligi 30 kortermaja või eramut, elamispinda peaks valmima umbes 400 inimesele.

Sellest tuleb roheline elurajoon, kus praegused rohealad leiavad maksimaalselt kasutamist. Jõe äärde aga rajatakse paadisild.

Et Eestis elamumessi korraldamise kogemus puudub, on eeskujuks võetud Soomes juba aastakümneid toimuvad messid.

MTÜ Eesti Elamumesside juhataja Meelis Niin ütles, et Soomes on näiteks kasutatud sellist võimalust, et kui keegi tuntud inimene saab messialal maja või korteri omanikuks, on just tema üks nendest, kes messikülalistele oma kodu tutvustab.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785