18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rein Kilk viiks Sakala keskuse uude kohta

Laupäevases Kuku raadiosaates «Keskpäevatund» tuli ärimees Rein Kilk välja lennuka ideega: tema oleks valmis Sakala keskuse lahti võtma, minema viima ja teises kohas uuesti püsti panema.

Rein Einasto, Eesti Paeliidu juhatuse liige, ütleb, et kahjuks ta ise seda ettepanekut kuulama ei juhtunud, aga ideel on jumet ja seda tasub igal juhul arutada, kirjutas SL Õhtuleht.

On see äraviimine reaalselt võimalik? «Kõik on võimalik, kuid kas ta mõistlik on,» kahtleb Sakala lammutamise vastu võitlev Einasto. «Maailmas on terve rida ehitisi, millega on nii tehtud, losse näiteks ära viidud. Kuid see on meeletult kallis.»

«Näiteks oleneb, kuhu ta pärast püsti pannakse. Kui kuskile põllu peale, siis kes teda seal näeb? Seda hiilgust, mis keskuses praegu sees, peaks ikka pidevalt kasutama ja nägema. Ideed muidugi võib arutada ja ma võin selle lausa Sakala ümber käivasse arutelusse lülitada. Iga mõte on hea, mis on selle barbaarse kaubandusliku huvi ehk siis lammutamise vastu,» tõdeb Einasto.

Sakala keskuse lahtivõtmine, äraviimine ja taas püstitamine läheks Einasto sõnul kallimaks kui uue hoone ehitamine.

«500 miljonit kindlasti,» pakub ta suurusjärgu. «Seni on paemaju küll ära lõhutud, aga kuskile pole neid tagasi laotud. Pretsedendi võiks luua muidugi.»

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785