15. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järve linn jagas kortereid

Tükk aega pooltühjana seisnud Kohtla-Järve linnale kuuluvasse majja Estonia puiesteel kolisid sisse abivajajad, kirjutab Põhjarannik.

Jelizaveta Ivanova on üks maja uusasukaid. Ta sai ühetoalise korteri. Endisele lastekodu kasvandikule, kes pärast iseseisva elu alustamist oli üle aasta eluaset üürinud, tähendab oma korter palju.

„Seal on uus WC-pott, kraanikauss ja segisti,“ loetleb Jelizaveta. „Loomulikult tuleb remont endal teha, ka naabrid teevad praegu remonti.“

Kaks aastat tagasi lülitati endiste elanike võlgade tõttu Estonia puiestee 38. maja ühes trepikojas soojus välja ja pool maja polnud enam elamiskõlblik. Sama hoone esimesel korrusel asuvad Ahtme linnaosavalitsus, sotsiaaltalitus ja konstaablipunkt viidi üle alternatiivküttele, ülejäänud korrused konserveeriti.

„Maja õnnestus säilitada ja sellele taas soojust anda, eluruume vajavad inimesed said aga korteri,“ ütles Kohtla-Järve abilinnapea Ahtme ja Sompa linnaosas Viktoria Tsventarnaja. „Muu hulgas said korteri endised lastekodu kasvandikud, noored pered, üksikemad ja pensionärid.“

Linn sõlmis uute võlgade vältimiseks kõigi vastsete korteriüürnikega ajutise, kuue kuu pikkuse üürilepingu. Kui selle aja jooksul selgub, et inimene pole kommunaalteenuste eest regulaarselt tasunud, jätab linn temaga üürilepingu pikendamata.

2005. aastast on Ahtme linnaosas munitsipaaleluruumide saamise järjekord. Praegu on selles ligi 70 inimest. Viktoria Tsventarnaja sõnul pole Kohtla-Järvel vaba elamispinda ja üha vähem saadakse seda ka pärast omaniku surma linnale päranduseks jäänud korteritest. Kui varem loobusid pärijad tihti korterist, siis eluruumide kallinemise tõttu on olukord muutunud.

Tsventarnaja loodab, et järjekorda õnnestub vähendada veel teise samasuguse munitsipaalmajaga. See asub Jaaniku tänav 2. Seal on pool hoonet elanike soojavõla tõttu konserveeritud. 2007. aasta eelarvesse on kavandatud raha ühe, aasta pärast aga teise poole renoveerimiseks. Siis saavad sinna endale eluruumi need linlased, kes seda vajavad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785