7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurim spaakett on loobumas koostööst Arco Varaga

Euroopa suurim spaahotelli kett Holiday Club Resort OY on loobumas koostööst Arco Varaga Tallinnasse spaa rajamiseks, sest ehitamine läks algsest palju kallimaks.

2005. aasta aprillis sõlmitud leping Arco Vara ja Holiday Club Resort OY vahel on katkemas. Lepingu järgi pidi 1,1 mld kroonise spaahotelli Tallinna kesklinna valmis ehitama Arco Vara ja soomlased sinna opereerima tulema aastast 2008.

Nüüd räägivad pooled läbi võimalike hüvitiste üle, kuna ehitus on kallimaks läinud ja praeguste hindadega ei tasu spaahotelli enam ehitada, rääkis Holiday Club Resort OY juhataja Vesa Tengman eile.

Veel eelmisel nädalal kinnitas Arco Investeeringute juht Veiko Pedosk, et ehkki tähtajast hiljem, läheb spaahotelli ehitus lahti ja soomlastega käivad vaid läbirääkimised ehituse tingimuste muutmiseks. Ehituse võimalikust ärajäämisest Veiko Pedosk ei rääkinud, samuti lükkas ta ümber kuulduse, et Arco Vara otsib projektile uut omanikku.

Holiday Club Restort OY juht Vesa Tengman rääkis, et spaa ehitus oleks hinnatõusu valguses toonud Arco Varale 625 mln krooni lisakulutusi ja sellega oleks algne leping poole kallimaks läinud. Tengmani sõnul eelmisel aastal nagunii juba korrigeeriti hindasid toonase hinnatõusu tõttu. "Päris alguses oli mõte, et spaa ehitus Tallinnas oleks pidanud maksma pool sellest, mis vastav investeering Soomes," märkis Tengman, kes on spaa asjus sel sügisel korduvalt Tallinnas käinud. Praegusel hetkel loobudes ei ole tema sõnul nende firmal muud kahju, kui saamata jäänud kasum. Samas käivad läbirääkimised Arco Varaga edasi ja koostööle joont alla pole tõmmatud.

Tengmani sõnul uuritakse spaa ehitamise võimalusi väljaspool Tallinnat ja mujal Balti riikides. "Meil on laual koguaeg 6-7 plaani ja tahame igal aastal ühe neist käivitada. Firmat huvitavad investeerimiskohana nii Peterburi ja Moskva ümbrus kui Balti riigid, samuti teised Skandinaavia riigid," rääkis ta. Loe pikemalt homsest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785