4. detsember 2006
Jaga lugu:

Manutendi juht: Läti majanduskasv on meile olulisem

Eesti edukaimaks ettevõtteks osutunud kinnisvaraarendaja Manutent OÜ juht Jaak Vende ütles tänast Eesti majanduskasvu kommenteerides, et nende firmale on uuel aastal olulisem Läti turg ja sealne majanduskasv.

"Meie 2007. aasta olulisim sihtturg on Läti ja Eesti järgmise aasta majanduskasv meie firmat oluliselt ei mõjuta, kuid tänu Läti tugevale majanduskasvule ootame sealt loomulikult häid tulemusi," kommenteeris Vende.

Vende ootab tuleva aasta esimeses kvartalis sarnase majanduskasvu jätkumist. "Kogu järgmise aasta lõikes on oodata siiski kerget majanduskasvu pidurdumist paari protsendi võrra võrreldes tänavusega," ennustab ta.

Tema sõnul on ettevõtete peamisteks probleemideks kindlasti tööjõupuudus kasvu mõjutavates valdkondades nagu kaubandus ja ehitus.

"Palgad kasvavad veelgi, inimestel ei teki soovi tarbimist vähendada, pigem vaadatakse ülioptimistlikult tulevikku ja julgetakse oma tarbimist suurendada. Palgakasv ületab intresside kasvu, mistõttu inimesed ei tunneta ka makseraskustesse sattumise võimalust pikaajaliste laenude puhul," kommenteeris Vende.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee