1. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pikaro: allmaailmas toimub praegu võimuvõitlus

Eestikeelne allilm on pärast Kalev Kure tapmist hakanud asjatundja hinnangul jõujooni ümber mängima, sestap on sagenenud ka rünnakud mõjukate ettevõtjate vastu, kirjutas SL Õhtuleht.

Riigikogulase, õigusbüroo Ius Dicere ühe omaniku Koit Pikaro sõnul muutub kuritegelik maailma aktiivsemaks politseitöö nõrgenemisel. Ta juhib tähelepanu eelkõige organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemise viletsale seisule.

«Allmaailmas toimub praegu võimuvõitlus, mis toob kaasa kahte asja. Kas üks pool tahab näidata, et nad on aktiivsemad, jultunumad, ajavad rahulikumale poolele hirmu nahka. Või rünnatakse teise osapoole kaitse või katuse all olevaid objekte ja inimesi. Ühesõnaga, üks kurjakate osapool näitab teisele jõudu,» kirjeldab Pikaro olukorda.

Endise kriminaalpolitseiniku sõnul on põletamiste taga ilmselt soov allilmas rohkem võimu haarata.

Kas viimase aja juhtumid on alles sissejuhatus mälust juba kustuma hakanud maffiasõtta?

«Raske öelda. Võimalik, et asi jätkub nii poole aasta pärast või… Nõrgem pool annab järele või saavutatakse oma eesmärgid ja istutakse niimoodi läbi rääkima,» arutleb Pikaro.

Tema arvates võivad suurusjärgud, mille pärast madistatakse, küündida kümnetesse miljonitesse kroonidesse. Asjatundja arvates on tuliste sündmuste põhjuseks kinnisvara.

Kunagine Tallinna politseiprefekt, praegune Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf arvab, et allilmas on pead tõstnud eelkõige see osa, kelle ajupotentsiaal on väike.

«Nad ei suuda ärimaailmas kaasa lüüa. Arvavad, et ikka nende rusikameetod loeb midagi. Siin nad muidugi sügavalt eksivad. Selliste meetoditega ei hirmuta tänapäeval enam mitte kedagi,» arutleb Klandorf.

«Kure mahalaskmine võis olla eestikeelse allilma võimu ümberjaotus,» lisab eksprefekt.

Ka Klandorf juhib tähelepanu asjaolule, et prostitutsiooni vahendamise ja narkootikumide kõrval on tänapäeval organiseeritud kuritegevuse huviorbiidis ehitus- ja kinnisvara.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785