1. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abilinnapea: koolide rendilevõtjate varasemad projektid polnud olulised

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen ütles eile linnavolikogus arupärimisele vastates, et Tallinna koolide rendileandmise konkursil ei olnud osalejatel kohustust esitada nimekirja varem tehtud kinnisvaraprojektidest.

Tallinna linnavalitsuse peaasjalikult ametnikest koosnev komisjon otsustas anda Urmas Sõõrumaale kuuluvale Vivatex Holding OÜle ja Oliver Kruuda-Mati Tusovi OÜle BCA Center 30ks aastaks hallata kümme Tallinna kooli. Ärimehed peavad koolid renoveerima, misjärel hakkab linnavalitsus neile koolide eest renti maksma.

Mõlemad firmad on viimase poole aasta jooksul loodud ning majandustegevust neil pole olnud.

Jäppineni sõnul esitasid mõlemad firmad garantiikirjad, mille kohaselt garant garanteerib kõigist pakkuja ja Tallinna linna vahel sõlmitavatest lepingutest tulenevate pakkuja kohustuste nõuetekohast täitmist vähemalt kuni kolme aasta möödumiseni hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest. Garant pidi olema viimase kolme aasta jooksul arendanud vähemalt kolm sarnast pinda ja arendatud pindade kogupindala kokku peab kolme viimase aasta jooksul olema vähemalt 25 000 ruutmeetrit.

Sõõrumaa Vivatex Holding esitas garantiikirja ISS Global ASilt ja Kruuda BCA Center ASilt Kalev Real Estate company.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785