29. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapani ärimehe Läänemaa krundid müüdi kõik jaapanlastele

Jaapani ärimehe Toshio Kawabe Läänemaale Ridala valda arendatava Jaapani pensionäridele suunatud elamurajooni viimased krundid leidsid endale omaniku.

Kõik krundid müüdi Jaapani päritolu ostjatele, teatas Kadrina Invest projektijuht Erja Järvis.

Kadrina Invest projektijuhi Erja Järvise sõnul oli müügis 61 elamukrunti ja 3 terrassmaja. Järvis ei soostunud ütlema palju krundid maksid ja palju teeniti kruntide müügist. Järvis märkis, et kruntide hinnad olid täiesti Eesti keskmised. "Mitte muidugi Tallinna hinnad," lisas ta. "Jaapanlaste jaoks olid need krundid päris odavad."

Toshio Kawabe sõnul sujus projekti müük üle ootuste hästi, mis tõestab jaapanlaste huvi Eestis puhkamise vastu. „Nüüd saab edasi minna juba konkreetsema ehitustööga,” lausus Kawabe.

Tema sõnul tegeletakse hetkel Ridala vallas Pusku külas asuva 17 hektarit hõlmava elamurajooni kommunikatsioonide rajamisega. Ehitusjärjekorras on kanalisatsiooni ja ühise veevärgi rajamine koos teiste lähikonna arendajate ning kohaliku omavalitsusega.

Lisaks pereelamukruntide rajamisele on maa-alale planeeritud ka kolm korterelamut, majutus- ja toitlustusasutus, näituse- ja muuseumihoone ning parkla.

Kawabe sõnul on Ridala kinnisvaraprojekti peaeesmärk looduse säilitamine ja loodusega tasakaalus piirkonna arendus. “Meie kliendid tulevad siia, et nautida puhast ja kaunist Eesti loodust. Seda oleme üritanud neile ka pakkuda.”

Toshio Kawabel on käsil ka teine suur kinnisvaraprojekt Lääne-Virumaal Kadrina vallas. Sinna on soetatud 320 hektari suurune maa-ala, kuhu plaanitakse ehitada elurajoon, hotell koos spaga ning golfi- ja vaba aja keskus. Hetkel on käimas projekti keskkonnamõjude hindamine ja detailplaneeringu vastavusse viimine naaberkruntide omanike soovidega.

Toshio Kawabe sõnul on erinevate projektide ühine nimetaja säilitada ja eksponeerida puhast Eesti loodust. “Nii Kadrina kui Läänemaa küla kavandamisel on esmajärgus arvestatud seda, et mitte häirida looduse tasakaalu. Anname endast parima, et projektid oleks loodussõbralikud ja kõigile sobivad,” kommenteeris Kawabe.

Toshio Kawabe on rahvusvahelise kogemusega Jaapani ärimees, kes on Eestis elanud üle nelja aasta. Eelnevalt on Kawabe tegelenud kinnisvaraarendusega nii Jaapanis ja Kanadas. Samuti on ta seotud finantskonsultatsioonide pakkumisega nii Tokios kui ka New Yorgis. Juunis 2006 avaldas Toshio Kawabe Jaapanis Eestit tutvustava raamatu: ”Eesti – kõige huvitavam välisriik investeeringuteks”.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785