17. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialistid: kinnisvara hinnad ei lange

Kuigi statistikaameti poolt avaldatud andmetel langes III kvartalis kinnisvaratehingute keskmine hind võrreldes II kvartaliga 6%, jätkavad kinnisvara hinnad tegelikkuses endiselt tõusu.

"Mina ei räägiks üldse hinnalangusest, isegi mitte ajutisest. Võrreldes eelmise aasta III kvartaliga on selge tõusutrend, " ütles Ober House'i tegevjuhi asetäitja Siiri Maask kommentaariks statistikaameti aruandele.

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Soomani sõnul kerkivad kinnisvara hinnad jätkuvalt, kuigi tunduvalt aeglasemas tempos võrreldes aasta algusega. "Nii maade kui majade hinnad on pidevalt kasvanud. Surve on ikkagi hinnatõusule, see on jätkuv trend. Statistika kajastab pigem seda, et objektide iseloom on muutunud ," selgitas ta.

Suurem osa tehingutest on viimase perioodi jooksul tehtud väiksemate objektidega, mis samasse suurusjärku jääva tehingute arvu puhul viib keskmise väärtuse alla.

Statistikast lähtub ka, et 22% tehingutest on tehtud hoonestamata kinnistutega. Kuna hoonestamata krundid on odavamad kui valmis elupinnad, toob see samuti keskmise hinnataseme madalamale.

Pikem lugu ilmub esmaspäeval Äripäevas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785