9. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaal kahekordistusid maade hinnad

Maa hindade kasv on maa-ameti ja BPE Kinnisvaraeksperdi andmetest lähtuvalt olnud Tallinna lähivaldades ülikiire ja aasta lõikes ületab see kohati 100 protsendi piiri, kirjutas Tarbija 24.

Maa hindade kasv on maa-ameti ja BPE Kinnisvaraeksperdi andmetest lähtuvalt olnud Tallinna lähivaldades ülikiire, kuid tehingustatistika ei anna selles osas head ülevaadet, sest näiteks omavalitsuste lõikes sõltub palju sellest, millises asukohas paiknevaid objekte parasjagu on müüdud. Näiteks Viimsi vallas ulatus keskmine eramukrundi hinnatase juba 2 miljoni kroonini. Aeg, mil sama raha eest oli võimalik osta sarnane krunt koos lõpuni valmis ehitatud majaga, jääb vaid paari aasta taha. Uusehitus on just eramute osas suuresti Tallinnast väljapoole liikunud.

Selle aasta kolme esimese kvartaliga sai Harjumaal kasutusloa 247 eramut (ühe korteriga elamut), neist üksnes 73 ehk siis umbes 30 protsenti paiknes Tallinnas, ülejäänud aga mujal Harjumaal.

On äärmiselt ebatõenäoline, et kuni 100 protsendini küündiv aastane hinnakasv võiks jätkuda. Ilmselt kasvutempo raugeb, kuid samas ei ole põhjust arvata, et hinnakasvu üldse poleks. Kuna elanike arvu suurenemine on paljudes piirkondades tekitanud ka probleeme, näiteks ei jätku lasteaiakohti, kool jääb kaugele, teid ei suudeta korralikult välja ehitada või korras hoida jms, siis eeldatavalt suhtuvad omavalitsused kõigesse üha suurema tähelepanelikkusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785