1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahva protest sundis jaapani ärimehe külaprojekti muutma

Investor Toshio Kawabe on sunnitud kohaliku rahva ägeda vastuseisu tõttu muutma Kadrina ligidusse kavandatava jaapani pensionäride küla projekti, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Kinnisvaraarendajad loobusid allikasoo ja karstiala piirile, vääriselupaika spaa rajamisest, ka elamuid tuleb esialgsest vähem,” selgitas vallavanem Aivar Lankei.

“Kuna aga vald tahab teada saada, mida tegelikult toob meie loodusele, teedele, kaubandusele ja külaelule kaasa enam kui saja majaga asumi rajamine, algatasime keskkonnamõjude uurimise,” lisas vallavanem.

Hoidmaks ära spekulatsioone keskkonnamõjude hindajate äraostetavusest välisinvestorite poolt, maksab OÜ-s Hendrikson & KO tehtava analüüsi eest vald.

Jaapani ärimees Toshio Kawabe, kes on Virumaal Kadrina ümbruses ostnud eri firmade vahendusel üle 300 hektari maad, plaanib jaapani pensionäride jaoks välja arendada kõrgklassi puhkepiirkonna. Esialgsete plaanide kohaselt kavatseti mõisa ligidusse rajada tornelamu, karstialale elamurajoon ning allikarohkesse vääriselupaika spaa.

Lisaks eramutele olid kavandatud täiskasvanute kool, tervisekeskus, kauplused, golfiväljak. Hõbeda hajakülla plaaniti ehitada 123 elamut, kus võiks elada kuni viissada inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785