31. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ärimees plaanib kinnisvara arendada ka Lõuna-Ameerikas, Lähis-Idas või Aasias

Marokos kuurortlinnaku arendamisega tegelev kinnisvaraärimees Margus Reinsalu ütles, et ta otsib koos oma äripartneritega teisigi arendusprojekte maailmas.

Ta nimetas võimalike variantidena Lõuna-Ameerikat, Lähis-Ida ja Aasiat.

Marokos suurkuurorti arendav firma Property Logic, kus Reinsalu on üks omanikke, ise kinnisvara vahendamisega ei tegele. Kogu müügitöö teevad agendilepingu alusel kinnisvaraagentuurid.

Reinsalu ütles, et Maroko valiti arenduspaigaks seetttu, et tegu on tõusva turuga ning lähedal Euroopale.

Tema sõnul vahendavad Maroko korterite, ridaelamute ja villade müüki maailmas 40-50 agentuuri. "Me ei ole kellelegi midagi eksklusiivset pakkunud, kõik müüvad kinnisvara samadel tingimustel," rääkis Reinsalu.Eestis tegeleb kuurortlinnaku müügiga Helios RealEstate. "Teised Eesti kinnisvaraagentuurid pole praegu selle kuurorti vastu huvi tundnud," märkis Reinsalu.

Küsimusele, kas ka Eesti ehitusfirmad võiksid Marokos ehitama hakata, vastas Reinsalu, et ehitatajateks on kohalikud firmad.

Reinsalu ütles oma edasiste plaanide kohta, et nad vaatavad maailmas ringi: "Silmi pole kinni hoidnud. Oleme ringi vaadanud Lõuna-Ameerikas, Lähis-Idas ja ka Aasias". Järgmiste projektide investeeringute suurust ei osanud Reinsalu veel öelda: "Me oleme sellised laisad, me ei viitsi väikseid asju teha."

Reinsalu ajab ka Eestis äri, kuigi siinsed mastaabid on tunduvalt väiksemad. Reinsalul on Tallinnas käsil bürookompleks Katusepapi tänaval, paar elumaja Haapsalus ja Maardus.

Marokos kuurotlinnaku arendamisega tegelev Reinsalu ütles, et luksuslinnakus on juba kolm Eesti peret krundid ostnud. Reinsalu ei teadnud kellega täpselt tegu on. Reinsalu tõi välja, et kõige rohkem on krunte ostnud inglased ja iirlased.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785