Kalasadamasse tulevad korterelamud

Kalasadama ümbruse ligi 15 hektari suuruse
maa-ala detailplaneeringu eskiisi koostanud Nord-Projekti peaarhitekt Meeli Truu
ütles, et tolle magusa piirkonna väljaehitamise põhimõtted on pidevalt muutunud,
kirjutas Postimees Online.

Nüüd on projekteerijad koos linnavalitsuse ja arendajatega siiski niikaugele jõudnud, et peaaegu lõplikku eskiisi võib kõigile asjast huvitatuile tutvustada 1. novembril Põhja-Tallinna linnaosa valitsuses.

Truu sõnul on üks põhimõtteid Kalasadama ümbruse hoonestamisel, et seal võetakse eeskujuks eelmise sajandi kolmekümnendatel moes olnud linnamajad. See tähendab kahe- või kolmekorruselisi ühe trepikojaga elamuid, mille alumisele korrusele jäävad väikesed poed või muud äripinnad.

Kalasadama ala eskiis näeb ette mere suunas majade kõrguse järkjärgulist vähenemist. See peaks tagama merevaate kõigile. Ranna ääres hakkab kulgema promenaad ja lisaks praegusele kalasadama basseinile on kavas rajada jahisadam.

Piirkonda hakkab läbima Põhjaväila üks osa ehk Kalamaja ümbersõidutee, mis paikneb praeguse raudtee kohal.

Üks ala suuremaid arendajaid Pro Kapital kavatseb ehitada kuni 38 000 ruutmeetrit äripinda ja kortereid. Praeguste ehitushindade juures on selle investeeringu maksumus üle poole miljardi krooni. Palju on räägitud Tallinna kalaturust endises Kalasadamas. Detailplaneering näeb ka selle ette. Samas ütles Truu, et mingeid kioskeid ega putkasid sinna kindlasti ei tule.

Kui päeval sadamas kaubeldaksegi, siis õhtuks peab plats puhas olema, et seal saaks vajadusel vabaõhuetendusi või kontserte korraldada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed