25. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimaast saamas tulutoovaim investeering

Tulutoovaimaks investeeringuks võib pidada Tallinnas ja selle lähiümbruse magistraalide äärsetel aladel asuvat äriotstarbelist maad, kirjutab Uus Maa Kinnisvaragrupp juhatuse esimees Jaanus Laugus Postimehes.

Äripindasid Tallinna kesklinnas ja äriotstarbelist maad Tallinna lähiümbruses võib praegusel ajal pidada kõige kasulikumaks investeeringuks. "Samal ajal on büroo- ja äripindade osas kujunenud kolmandas kvartalis turu nõutuimaks kaubaks büroo- või äripind, kusjuures ostmist eelistatakse üürimisele. Praeguses turusituatsioonis tunnevad ennast hästi ka ärimajade ja muude uute äriotstarbeliste üüripindade omanikud. Üüriturg on väga aktiivne ning vabu büroo- ja äripindasid pakutakse vähe. Sestap võib prognoosida ca 10-protsendilist hinnatõusu äriruumide üürihindades," leiab Laugus.

Ülimalt nõutud on kaubanduspinnad Tallinnas tiheda liiklusega äritänavatel, nagu näiteks Pärnu ja Narva maantee, Vabaduse plats ning Estonia puiestee, kus üürihinnad ulatuvad kuni 600 kr/m². Lao- ja tootmispindade ning ärimaade turg on aktiivne eelkõige tähtsamate magistraalide ja Tallinna ümbersõidu äärsetel kinnistutel. Suurimad võidud kinnisvarainvesteeringutelt teenitakse suurte magistraalide äärsete – Tartu, Pärnu ja Peterburi maantee – kehtestatud detailplaneeringutega kinnistute müükidelt. Tallinnast 15 km raadiuses saab osta kommunikatsioonidega ärikrunti 1200–2000 kr/m². Tänapäevaste lao- ja tootmispindade üürihinnad on tõusmas. Suhteliselt kiiresti võib üürniku leida pinnale, mille hinnaklass on 60–80 kr/m². Kohati on laopindade hinnad tõusnud 100–150 kr/m², kuid selline hind eeldab asukoha atraktiivsust, ladustamise ja kaubandustegevuse ühendamise võimalikkust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785