12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti finantsrusikad külvavad Eesti kinnisvarasse sadu miljoneid

Eesti astumine Euroopa Liitu on avanud konservatiivsete brittide rahakraanid - nii on Eesti kinnisvaraturule tekkinud kümmekond tõsisemat Briti finantsrusikat, kes külvavad Eesti kinnisvaraturu üle sadade miljonite kroonidega, kirjutab ajakiri Saldo.

Briti firma Churchills omanikud Lee Williams ja Karl Goldthorpe on Pärnumaal ja Viljandimaal lühikese ajaga enda kinnisvaraportfelli priskeks paisutanud ning ostnud kümneid hektareid maad Tahkuranna, Paikuse, Sauga, Halliste ja mitmetes teistes valdades.

"See on fantastiline, et Eesti on Euroopa Liidus," rõõmustab Williams ja lisab hiljem: "Veelgi fantastilisem on aga see, et Eestis pole veel euro käibele tulnud!" 22 aastat kinnisvaraäris tegutsenud Williams meenutab külmavärinatega Hispaanias pärast euro tulekut toimunut: "Kinnisvara hinnad tõusid sisuliselt üleöö 40-50 protsenti!"Meeste plaan on osta maatulundusmaad, teha detailplaneering ning võimalusel arendada. Tallinna korterite hinnad on nende arvates liiga kallid. Nemad eelistavad püüda väiksemaid kalu, kuid rohkem.Endine tipppoliitik ja Isamaaliidu peasekretär Aimar Altosaar juhib aga briti kinnisvarainvestorite raha koondavat ettevõtet Estonian Property Opportunities Fundi, kes on soetanud kinnistud Lääne - Virumaal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785