9. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: Savisaare Keila-Joa suvila ostus pole midagi kuritegelikku

Ansip vastas täna taas Riigikogu liikmete arupärimisele "kingitustest" avaliku võimu teostajatele.

"Kuna uurimine ei tõestanud kuritegeliku käitumist, siis järelikult seda ka pole," oli Ansipi seisukoht.

Peaminister Andrus Ansip vastas Riigikogu Res Publica fraktsiooni liikmete arupärimisele "kingitustest" avaliku võimu teostajatele.

Edgar Savisaarele kuuluv osaühing Fixor Holding omandas Keila-Joa kinnistu turuhinnast tunduvalt odavamalt ja arupärijad palusid selgitada, kuidas ja miks on Eesti riik jõudnud peaminister Ansipi juhtimisel nii kaugele, et selles riigis on võimalik jätkata tööd valitsuse liikmena ka pärast seda, kui on ametlikult tuvastatud asjaolu, et minister on saanud kingitusi ühelt palju riigiga äri ajanud ettevõttelt.

Ansip ütles, et korruptsioon on Eesti seaduste järgi kuritegu. Riigikogu liikmete pöördumine alavääristab, aga Eesti õiguskaitseorganite tööd. "Uurimine on lõppenud ja selle põhjal saab konstateerida, et keegi pole kuritegelikult käitunud."

Res Publica fraktsiooni liige Urmas Reinsalu tuletas meelde, et ka vastne president Toomas Hendrik Ilves manitses oma avalduses Riigikogu ees, et hämarad tehingud ehk siis juriidiliselt korrektsed tehingud, mida põhjendatakse sellega, et "riik ei saanud ju sellest kahju!", on ebaeetilised.

Ansip ütles, et Savisaar on väitnud iga kord, et ta pole midagi odavamalt saanud. Vastava suvila hinna kohta ütles peaminister, et tegu on aasta 2003 hinnaga, seega tuleks kasutada hinnaargumente aastast 2003, et seda vaidlustada, mitte aastast 2004 või 2005.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785