Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võru aknatootja himustab Soome turgu

Rehpoli puitalumiiniumaknad on paigaldatud ka Pärnus Eha tänaval asuvale eramule.
Foto: Rehpol
Neli Soome ettevõtjat Matti Rusanen, Markku Moisio, Jorma Minkkinen ja Ilkka Rantasalo ostsid Äripäeva Rikaste TOPi kuuluvalt Aleksandr Šolkovilt Võrus asuva Rehpoli tehase. Uued omanike nägemuses on kasumiga kimpus oleva ettevõtte võimalus käibe kasvatamiseks Soome turul.

Rehpoli omanikuks on nüüd neljale soomlasele kuuluv ettevõte OY Evensors. „Oleme kõik ka varem koostööd teinud Soomes, kuid müüsime oma osalused kaks aastat tagasi seal maha. Nüüd olemegi otsinud uusi investeerimisvõimalusi ja jõudsimegi Rehpoli ostmiseni,“ rääkis Ilkka Rantasalo. Tehingu hinda pole soomlased nõus avalikustama. „Me usume, et see oli müüjale hea ja meile mõistlik hind,“ lisas Ilkkanen vaid.

Evensors loodi spetsiaalselt Rehpoli ostmiseks, kuid tulevkus plaanitakse Ilkkaneni sõnul ettevõtte nime muuta. Rehpolile sarnasemaks.

Ilkkaneni sõnul on neil tugev ettevõtluskogemus Soomest. „Minu partneritest on Matti Rusanenil ühes Soome aknafirmas kogemust viis aastat. Markku Moisiu oli Soomes ehitusettevõtte juht 15 aastat ja ma ise olen juhtinud samuti mitmeid ettevõtteid, kuid olen praegu pensionil. Soovisin leida midagi, millega pensionil olles tegeleda,“ rääkis Ilkkanen oma pensionprogrammist.

Iga mees on tema sõnul tänaseks ettevõttesse süstinud umbes 250 000 eurot.

Ilkkaneni sõnul on ettevõte heas seisus. „Rehpol teeb Võrus kvaliteetseid tooteid ning tal on head töötajad. Näeme perspektiivi kasvatada käivet 2 miljoni pealt aastas 10 miljoni peale. Plaanime seda teha järgmise viia aasta jooksul,“ märkis Ilkkanen.

Lisaks kavatsetakse avastada uusi eksporditurge, näiteks laieneda Soome. „Alustame laienemisega Soome ja ilmselt saame sealt juurde veel 2 miljonit eurot käivet. Siis plaanime ette võtta Rootsi, Taani ja Norra turu,“ avas tulevikuplaane Ilkkanen, kes on neljast investorist aktiivseim.

2015. aastal oli Rehpoli kasum 1,91 miljoni eurose käibve juures 0,03 miljonit eurot, 2014. aastal olid need numbrid vastavalt 2,16 ja 0,14 miljonit eurot.

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785