Autor: Eva Kiisler • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirmadest maksab parimat palka Fund

Fund Ehituse juhatuse liiga Ott Kikkas superministeeriumi sarikapeol.
Foto: Raul Mee
Ehitusfirmadest maksab kõige kõrgemat töötasu hoonete ehitusega tegelev Fund Ehitus, kus 50 töötaja keskmine kuutasu oli 3977 eurot, selgub Äripäeva Palga TOPist.

Fund Ehitus jõudis TOPis 14. kohale. Aastaga tõusid ettevõttes palgad keskmiselt 18 % ja töötajate arv suurenes nelja võrra.

Ettevõtte omanikud on selle juhid Toomas Lipre, Anti Makson, Ott Kikkas ja Eiki Rump. Ettevõtte suurimaks objektiks on hetkel 75 200 m2 suuruse brutopindalaga uue Tallinna vangla ehitustööd Rae vallas. Suurematest objektidest on ettevõtte portfellis veel 5 800 m2 brutopindalaga Euroopa Liidu IT-agentuuri peahoone ehitus ja 4 900 m2 brutopindalaga äripindadega korterelamu ehitus Tallinnas Uus-Sadama tänaval.

Järgmise ehitusettevõttena jõudis tabelis 16. kohale Harju maakonnas registreeritud ehituspaigaldustöödega tegelev Mirontek OÜ, kus 14. töötaja keskmine töötasu on 3916 eurot. Töötajate keskmine kuutasu langes eelmisel aastal 2 % ja aasta varem 6 %.

Tabelis 19. kohal asub Viljandimaal Karksi-Nuias asuv ettevõte TRL Partners, kus 12 töötajat saavad keskmiselt 3885 euro suurust töötasu. Ettevõte teeb Euroopas ja Jaapanis laevade siseviimistlustöid. Aastaga kasvas keskmine palk 24 % ja töötajate arv 3 võrra.

Järgmise ehitusvaldkonna ettevõttena asub tabelis 19. kohal hoonete ehitusega tegelev InvestZone OÜ, mille 10 töötajat saavad palka keskmiselt 3627 eurot.

Äripäeva Infopanga koostatud Palga TOPi valimisse jõudsid ettevõtted, kus keskmine brutotasu töötaja kohta oli viimases majandusaasta aruandes 1500 eurot või rohkem ning täistööajale taandatud keskmine töötajate arv 10 või rohkem.

Kõrget ehk üle 1500eurost keskmist töötasu maksvaid ettevõtteid on kõige arvukamalt IT, ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise ning kaubanduse sektoris. Kokku oli selliseid ettevõtteid 1237 ning nendest üle kolmandiku tegutses nimetatud kolmes sektoris.

Vaata kogu edetabelit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785