Autor: Allan Rajavee • 17. september 2020

Purunenud unistus: suur tükk ajas Eesti majatootjal Norras suu lõhki

Eestile palju au ja kuulsust toonud moodulmajade valdkond võib ju tunduda kerge nagu Lego majade ehitamine, kuid Q-Hausi pankrotisaaga näitab, et võttes ette liialt suuri projekte võib laotav edulugu kiiresti kokku kukkuda.
Foto: Liis Treimann
Pea kolm aastat tagasi Norras peatöövõtjaga sõlmitud ehitusleping surus Reino Sootsile kuulunud majatehase Q-Haus pankrotti. Kui Q-Hausi endised partnerid ja töötajad leiavad, et firma hävingus oli paljuski süüdi omanik, siis Sootsi hinnangul on talle alusetute süüdistustega tõmmatud võlakott pähe nii Norras kui ka Eestis.

Inetuks kiskunud sündmuste ahel algas majatootja Q-Hausi jaoks 2017. aasta sügisel lootusrikkalt. Juba kümme aastat Norra turul tegutsenud majatehas oli valmis astuma suurt sammu edasi, kui võttis kohaliku peatöövõtja AF Gruppeni tellimusel ette varasematest projektidest märksa suurema moodulmajadest koosneva elamukvartali rajamise.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785