Autor: Karl Bilder • 9. veebruar 2024

Kiirelt kasvav ehitusmaterjalimüüja Karl Bilder avas Pärnus 5x suurema müügiesinduse

Enam kui 27 aastat ehitusmaterjalide müügiga tegelenud Karl Bilder OÜ avas Pärnus uue, eelmisest müügikohast viis korda suurema pinnaga esinduse. Klientidele pakutakse senisest suuremat kaubavalikut ja kiiremat teenindust. Pärnu Haigla vastas asuvas kauplus-laos on klientide teenindamiseks pinda kokku 4000 ruutmeetrit ning kasvuruumi on veelgi.

„Oleme Pärnus aastast 2001, kuid kauplus ja ladu asusid erinevatel aadressidel. Selline lahendus oli klientidele tülikas ning meile ebaefektiivne ja seetõttu mõtlesime juba mõnda aega uue esinduse avamisele,” räägib Karl Bilder OÜ juhataja Olle Saare. „Ja õige aeg jõudiski kätte. Sellele andis hoogu asjaolu, et oleme viimastel aastatel väga kiiresti mahtusid kasvatanud.

Ettevõtte 2023. aasta ärimaht oli üle 40 miljoni euro ning võime tunda uhkust, et kliendid hindavad meiega koostööd ja Karl Bilderi käive kasvas ka eelmisel aastal, kui üldiselt ehitusturg vähenes.”

Pärnus aadressil Arukase 8 asuvale 2,5 ha suurusele kinnistule on püstitatud suur Karl Bilderi ehitusmaterjalide müügihall.

„Kui varem oli meil klientide teenindamiseks pinda 800 ruutmeetrit, siis nüüd viiekordistasime seda ala 4000 ruutmeetrini. Lisaks on meil palju õueala, mis avas võimaluse suure osa õueehitusmaterjalist ladustada hoovile,” selgitab Saare. Tänu sellele kasvas ka Pärnu osakonna töötajate arv.

Ettevõttel oli plaanis algselt ehitada krundile uus hoone, aga kuna vahepeal tegid ehitushinnad suure hüppe üles, otsustati mõistlikuma hinnaga PVC-halli kasuks.

Uus esindus on avatud tööpäeviti kell 7.30-17.00 ning kuigi valdavalt on ettevõtte klientideks ärikliendid, siis nüüd oodatakse klientideks ka koduehitajaid.

Karl Bilder varustab ehitusobjekte ja tehaseid erinevate ehitusmaterjalidega, teeb seda efektiivselt ning laiendab pidevalt oma tootevalikut.

Tootevalik kasvab koos klientide vajadustega

Alustades viimistlusmaterjalide müüjana on Karl Bilder aastatega kasvatanud oma tootevalikut vastavalt klientide vajadustele. Täna müüakse kogu ehitusmaterjalide valikut vundamendist katuseni. Juba 7 aastat tagasi, kui Karl Bilder veel Värvikeskuse nime all tegutses, müüs ettevõte 10% kogu Eestis müüdud kipsplaatidest.

Eelmisel aastal alustati ka puitmaterjali müügiga, mille puhul on tegemist ehituses aina enam kasutatava materjaliga. „Näeme, et see valdkond tõuseb ka tulevikus ning selleks oleme investeerinud puiduladudesse, tõstukitesse, riiulitesse ning erilahendustesse nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus,” räägib Saare.

Olle Saare, Karl Bilder OÜ juhataja
Klientidele annab turvatunde ja efektiivsuse, kui nad saavad kõik ehituseks vajalikud materjalid tarnida ühest kohast, mitte ei pea tellima erinevatelt müüjatelt.

Olulise eelisena teiste konkurentide ees toob Saare välja Karl Bilderi meeskonna, kes kliendi soovidest olenevalt jalad rakku jookseb, et tellimus tervikuna ja õigeaegselt täita. Saare sõnutsi on Karl Bilder olemuselt pigem kombinatsioon logistikust, hankespetsialistist ning ehituses tegutseva ettevõtte tugiisikust, kes kliendile täpselt õigeaegset tarnet suudab pakkuda.

Karl Bilderi eripära on kindlasti erilahendused. „Tahame olla ehitusspetsialistide esimene valik, kust materjali hankida. Püüame pakkuda lahendusi, kuidas ehitaja saaks oma töid teha efektiivsemalt ja kvaliteetsemalt, et klient saaks rohkem teenida. Usun, et oleme nende aastate jooksul olnud hea partner, kes toob standardsete toodete kõrval turule julgelt palju eritooteid,” räägib Saare. „Infot, mida kliendid vajavad, annab pidev ja avatud suhtlemine.”

Pärnu uue esinduse juht Urmas Parts on uhke ja ütleb: „Pärnu linna vahel on uhke ringi liikuda. Koostöös meie klientidega on Karl Bilder aastate jooksul olnud osaline väga paljude objektide valmimisel ja sellega seotult linna arendamisel. Oleme kaasa löönud oma teadmistega nii vanade hoonete taastamisel kui ka uute arenduste efektiivsel varustamisel.“

www.karlbilder.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785