Autor: Pipelife Eesti • 31. jaanuar 2024

Master3Plus kanalisatsioonisüsteem toob vaikuse majja

Hoonesisesed torusüsteemid peaksid toimima vaikselt ja märkamatult. Pipelife hoonekanalisatsiooni süsteem Master3Plus tagab erakordse heliisolatsiooni.
Vaikne, häirivate helideta kodu ja kontor on nii iga ehitaja kui ka omaniku eesmärk, ent pahatihti kipub paigaldatud torustik hiljem müra tegema ning ülanaabri kraaniveekohin üle maja kajama. Pipelife’i vaikse hoonesisese Master3Plus torusüsteemiga on need probleemid unustatud, sest innovaatiline kolmekihiline lahendus tagab torude erakordse tugevuse ning suurepärase heliisolatsiooni.

„Soovitame Master3Plus vaikset kanalisatsioonisüsteemi kõigile, kelle eesmärk on vähendada hoonesisest müra,” ütleb Pipelife’i tootejuht Jaak Allam. Toode eeliseks on, et see sobib kõikidesse elu- ja ärihoonetesse. Peamiselt kasutatakse Master3Plusi hoonekanalisatsiooni süsteeme kuuma vett taluvate kanalisatsioonitorudena olme- ja tööstusobjektidel nii musta, halli kui ka sademevee jaoks. Süsteemi kasutusalad on üksik- ja mitmikühendusega torud, püstikutorud, kollektor-, möödajuhtimis- ja õhutusliinid ning sademevee süsteemina veesurvega kuni 0,5 bar.

Allami sõnul on väga oluline kasutada torude kinnitamisel õigeid kinnitusklambreid, sest tavapäraselt kandub just läbi klambrite vibratsioon konstruktsiooni ja see tekitabki ebameeldiva müra. Spetsiaalse disainiga klamber isoleerib heli, takistades torude vibratsioonist tekkiva heli kandumise seintesse ja ruumidesse. Master3Plus vähendab efektiivselt nii õhu kui ka konstruktsiooni kaudu levivat müra ning Saksamaa Fraunhoferi instituudis tehtud testide tulemused näitavad, et Master3Plus on üks vaiksemaid kanalisatsioonisüsteeme kogu Euroopa turul.

Innovaatilist kolmekihiline torusüsteemi Master3Plus on senistest lahendustest lihtsam, kiirem ja turvalisem paigaldada, sest spetsiaalselt välja töötatud tihendiprofiil ning märgistused hõlbustavad torude ühendamist märkimisväärselt.

Mis tagab Master3Plusi helikindluse ja vastupidavuse?

Master3Plus torusüsteem on valmistatud kõrgekvaliteetsest polüpropüleen (PP) plastikust, mille jäikus tagabki suurepärase helikindluse. Kolmest kihist koosneval kanalisatsioonitoru igal kihil on oma funktsioon. Sile valget värvi sisekiht takistab ladestuste tekkimist, võimaldab suure vee läbivoolukiiruse ja tagab parema heliisolatsiooni. Tugeval keskkihil on head ring- ja pikijäikuse omadused, erakordne vastupidavus, mis on ühtlasi ka heliisolatsiooni alustalaks. Must väliskiht kindlustab erakordse löögikindluse, välistab muhvide purunemise ning võimaldab paigaldamist, transporti ja objektil käsitsemist ka madalatel temperatuuridel.

Uudset lahendust on senistest lihtsam, kiirem ja turvalisem paigaldada, sest spetsiaalselt välja töötatud tihendiprofiil ning märgistused hõlbustavad torude ühendamist märkimisväärselt. Master3Plus tihendid on loodud nii, et need ei liiguks paigalduse käigus oma kohalt ära. Süsteemi paigaldus on turvaline ka temperatuuril alla 0°C.

Master3Plus näol on tegu teadlikule kliendile ning professionaalsele paigaldajale suunatud süsteemiga, mis lahendab tänapäevastes elamu- ja tööstushoonete ehitusprojektides sageli esinevad heitveetorustikuga kaasnevad probleemid. Lahendus tagab parema elukvaliteedi ja tõstab kinnisvara väärtust.

Üksik- ja mitmikühendusega torud paigaldatakse üldjuhul põrandasse. Süvendid ja freesitud sooned on lubatud ainult sel juhul, kui need ei mõjuta hoone konstruktsioonilist terviklikkust ning torud soontes ei jää pingesse. Master3Plus torusid ja liitmikke on võimalik paigaldada helikindlalt ka põranda tasanduskihti, kuid nende kasutamine tahketes betoonelementides nõuab eelnevat analüüsi. Kindlasti on keelatud vibromasinate kasutamine. Torustiku katmata osad peab isolatsioonmaterjalidega muutma helikindlaks enne tasanduskihi valamist.

Master3Plus on suurepärase hinna ja kvaliteedi suhtega lahendus, millel on muljetavaldavalt head tehnilised parameetrid. Tegu on teadlikule kliendile ning professionaalsele paigaldajale suunatud süsteemiga, mis lahendab tänapäevastes elamu- ja tööstushoonete ehitusprojektides sageli esinevad heitveetorustikuga kaasnevad probleemid. Lahendus tagab parema elukvaliteedi ja tõstab kinnisvara väärtust. Lisaks lubab tootja Master3Plus vaiksele torusüsteemile 50+ aastat kasutusiga.

https://www.pipelife.ee/Hooned/Vaikne-hoonekanalisatsioon.html

Loe lähemalt Master3Plusi kohta siit >>

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785