Autor: Malmerk Klaasium OÜ • 31. mai 2023

Säästlikkuse ja energiatõhususe suurendamine: argumenteeritud juhtum suuremate ja klaasitud rõdude kasuks renoveeritud hoonetes

Ajastul, mil keskkonnateadlikkus ja energiatõhusus on äärmiselt olulised, mängivad arhitektuurivalikud olulist rolli säästvate eluruumide kujundamisel. Üks selline valik, mis omab tohutut potentsiaali energiasäästuks ja elutingimuste parendamiseks, on suuremate rõdude integreerimine, mis on varustatud kvaliteetsete klaasimissüsteemidega.

Juhtiv rõdu klaasimise lahenduste pakkuja Malmerk Klaasium usub kindlalt, et renoveeritud hooned peaksid prioriteetselt hõlmama suuremaid rõdusid ning tagama, et kõik rõdud oleksid klaasitud. Käesoleva artikli eesmärk on rõhutada sellega kaasnevaid mitmeid eeliseid, keskendudes energiasäästule, suurenenud mugavusele, vähendatud hooldusele ja üldisele positiivsele mõjule keskkonnale.

Energiasääst

Üks peamisi eeliseid rõdu klaasimissüsteemide paigaldamisel renoveeritud hoonetesse on märkimisväärne energiatarbimise vähenemine. Sõltumatud uuringud on järjekindlalt näidanud, et Malmerk Klaasiumi rõdu klaasimine võib oluliselt vähendada soojuskadu, mis viib märkimisväärse energiasäästuni. Klaasimissüsteemide tõhusa isolatsiooni abil vähendatakse soojuskadu siseruumide ja väliskeskkonna vahel, vähendades seeläbi vajadust kütte järele külmematel aastaaegadel. Selle tulemusena vähenevad energiakulud oluliselt ning uuringud näitavad võimalikke energiasääste 6–7% ulatuses. Sellised säästud mitte ainult ei too kasu indiviididele, vaid aitavad kaasa ka jätkusuutlikuma ja energiatõhusama ühiskonna loomisele.

Suurenenud mugavus

Suuremad rõdud pakuvad elanikele rohkem kasutatavat ruumi, võimaldades mitmekülgsemaid ja nauditavamaid õues viibimise kogemusi. Olgu see siis laiendatud eluruumina, vaba aja veetmise alana või lihtsalt kohana lõõgastumiseks ja puhkamiseks, suuremad rõdud pakuvad hindamatuid võimalusi meelelahutuseks ja loodusega kontakti loomiseks. Lisaks sellele, kui need rõdud on klaasitud, luuakse suletud keskkond, mis kaitseb elanikke väliskeskkonna elementide – tuul, vihm ja müra – eest. See tagab mugavama ja rahulikuma elamiskogemuse, edendades heaolu ja elukvaliteeti elanikele.

Vähendatud hooldus

Klaasimata rõdud on välismõjudele – ilmastikust tingitud kulumine ja purunemine – altid ning vajavad regulaarset hooldust ja remonti. Rõdu klaasimisega on võimalik märkimisväärselt vähendada jätkuvat hooldusvajadust, säästes aega, vaeva ja ressursse. Rõdu klaasimine toimib kaitsebarjäärina keskkonnategurite vastu, kaitstes struktuuri otseste vihma-, lume- ja UV-kiirguse mõjude eest. Selle tulemusena pikeneb rõdu eluiga ning remontide ja väljavahetamiste sagedus väheneb oluliselt, tagades pikas perspektiivis kulude kokkuhoiu nii elanikele kui ka kinnisvarahalduritele.

Keskkonnamõju

Lisaks elanikele pakutavatele individuaalsetele eelistele omab suuremate ja klaasitud rõdude integreerimine renoveeritud hoonetesse positiivset keskkonnamõju. Energiatõhusad hooned aitavad vähendada kasvuhoonegaaside heidet, vähendades süsinikujalajälge ja leevendades kliimamuutuste mõjusid. Rõdu klaasimise abil väheneb soojuskadu, mis omakorda vähendab üldist vajadust kütmise järele ning seeläbi ka fossiilkütuste tarbimist. Lisaks sellele loovad klaasitud rõdud hoonele täiendava isolatsioonikihi, parandades üldist energiatõhususe taset ning tõstes selle säästva elamise tunnustust.

Järeldus

Suuremate rõdude ja klaasitud süsteemide integreerimine renoveeritud hoonetesse pakub mitmeid eeliseid. Alates märkimisväärsest energiasäästust ja suurenenud mugavusest kuni hooldusvajaduse vähendamise ja positiivse keskkonnamõjuni – eelised on ilmsed. Malmerk Klaasium OÜ usub kindlalt, et suuremate rõdude prioriteetselt kaasamine ja kõikide rõdude klaasimine aitab luua jätkusuutlikke ja energiatõhusaid elukeskkondi, mis on kasulikud nii elanikele kui ka planeedile tervikuna. Selle lähenemise omaksvõtmisega saame rajada tee heledamale ja rohelisemale tulevikule.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785