Autor: Liftest OÜ • 30. jaanuar 2023

Korvtõstukite müüja Liftest OÜ juht: elektritõstukid on tulnud, et jääda

Eesti majandus on jõudsalt arenenud, ettevõtted on kasvanud ning kliendid muutuvad üha teadlikumaks, tänu millele kaalutakse ka põhjalikumalt eesootavaid investeeringuid. Tippklassi tõstukeid müüva Liftest OÜ juht Marek Lemsalu sõnul teavad inimesed väga hästi, miks mõni masin on hinnalt kallim, oskavad hinnata kvaliteeti ning arvestada seadmete tasuvusaega.
JLG poomtõstukid
Foto: Liftest OÜ

„Keegi ei tõtta tänapäeval uisapäisa suurt investeeringut tegema, vaid näeme, et aina enam mõeldakse kvaliteedile ning sellele, et investeering hoiaks oma hinda. Inimesed teavad, et asi on kallis mingitel konkreetsetel põhjustel,” räägib Liftest OÜ juht Marek Lemsalu. Kuna enamasti ostetakse tõstukeid liisinguga, siis tegelikult igakuise makse vahe ei olegi kokkuvõttes soodsa hinnaga keskklassi ja kvaliteetse tippmasina vahel nii suur.

Samuti on hakatud aina enam eelistama elektriliselt töötavaid seadmeid. „Vanema tüübi tõstemasinad on hüdraulilised ning nende voolikud kipuvad lekkima ja katki minema. Uued masinad on elektrimootoriga, mis on vastupidavam ja keskkonnasäästlikum. Samamoodi nagu väga paljud meie kliendid eelistavad elektriautosid, eelistatakse ka elektritõstukeid ning hind ei mängi selle juures eriti suurt rolli. Korvtõstukite vallas toimus nii-öelda rohepöörde juba umbes viis aastat tagasi ning see trend on kindlasti tulnud, et jääda.”

Socage auto-korvtõstuk
Foto: Liftest OÜ

Liftest on rahvusvaheliselt tuntud kaubamärkide JLG, Ommelift, SOCAGE, Ruthmann, Multitel ja Versalift esindaja Eestis. Ettevõte müüb erinevaid korvtõstukeid: autode peal olevaid tõstukeid, samuti käär-, poom- ja masttõstukeid. Lisaks uute ja kasutatud tõstukite müügile tegeleb ettevõte ka masinate hoolduse ja remondi ning varuosade müügiga.

Liftesti segmenti kuuluvad lihtsalt selgitades kõik sellised tõstukid, kus inimene läheb korvi ja teeb tööd kõrgustes. Valikus on kuni 100-meetrised tõstukid ning sihtgrupp alates ehitussektorist, elektrifirmadest ja haldusettevõtetest kuni arboristide, tööstus-, tootmis- ja kaubandusettevõteteni.

Ehitusettevõtted vajavad näiteks pisemaid käärtõstukeid sisetöödeks ning suuri poomtõstukeid väliobjektidele, elektrifirmadele on asendamatud abimehed järelveetavad või autodele paigaldatud korvtõstukid ning haldusettevõtted ja omavalitsused vajavad tõstukeid tänavavalgustite hooldamiseks ning aknapesuks. Kaubanduses ja ladudes kasutatakse tõstukeid redelite asendajatena.

JLG elektriline käärtõstuk
Foto: Liftest OÜ

Aina olulisem märksõna on ohutus

„Mujal maailmas on väiksemagabariidilised tõstukid igasuguste kõrgustes tehtavate tööde jaoks väga populaarsed, sest need tõstavad ettevõttes ohutust. Kas olete näinud, kuidas kaubanduskeskustes kampaaniate ajal teenindajad redelilt kaunistusi ja tooteid lae alla riputavad? See ei tundu kuigi turvaline,” toob Lemsalu näite. „Aga meie masinate puhul on ohutus väga oluline. Kui kahveltõstukite ja harvesteride puhul oleme harjunud nägema väga kiireid liigutusi, siis meie korvtõstukid liiguvad just väga aeglaselt, et tagada inimeste maksimaalne turvalisus.”

Marek Lemsalu, Liftest OÜ juht
Kas olete näinud, kuidas kaubanduskeskustes kampaaniate ajal teenindajad redelilt kaunistusi ja tooteid lae alla riputavad? See ei tundu kuigi turvaline.

Liftest on omal alal tegutsenud juba 15 aastat. Algusest peale on ettevõte olnud spetsialiseerunud ainult tippklassi masinatele, sest nende jaoks on oluline olla usaldusväärne koostööpartner. „Püüame olla oma masinatega samal heal tasemel ka nii garantii, hoolduse kui ka remonditeenusega. Kui meie kliendil läheb hästi, siis ju läheb ka meil hästi. Kui nende äri areneb, areneb ka meie äri!” rõhutab ta.

Lemsalu peab oluliseks märkida, et Liftesti parterid on ettevõtjad, kes hoolivad oma töötajatest, sest tippmasinaid on mugavad ja turvaline kasutada, need liiguvad sujuvalt ja loogiliselt ning on ergonoomilised. Omaniku jaoks on oluline ökonoomsus ja ohutus, töötajate jaoks on aga kasutajasõbralikkus ning innovatsioon.

Ommelift järelveetav korvtõstuk
Foto: Liftest OÜ

Juba kaks aastat on Liftest olnud Eesti omanike käes

Kui aasta 2022 oli Liftesti jaoks pigem positiivne, siis enne seda oli koroonast tingituna kaks aastat keerulisemat ja segasemat aega. „Kliendid lükkasid investeeringuid edasi, ent samas andis see meile aega rahulikult tegutseda ning oma suundi ja perspektiive paika panna. Ja meil oli aega iga kliendiga personaalselt tegeleda,” räägib Lemsalu. „Kaks aastat tagasi ostsime ettevõtte Norra omanikelt välja ning täna on meie omanikud inimesed, kes reaalselt igapäevaselt Liftesti heaks töötavad. Seda suurem on meil motivatsioon oma asja hästi teha ning ka kliendid on selle muutuse väga hästi vastu võtnud.”

Liftesti esindatavad kaubamärgid jäid vaatamata omanikumuutusele samaks, tegeletakse vaikse laienemisega, ent liiga mastaapseid plaane ei tehta. „Arvestame tänast turuseisu, oleme positiivsed, aga mitte liigselt optimistlikud. Ja pea ees tundmatusse ei jookse. Oleme alati olnud seda meelt, et tasa ja targu tegutsemine toob suurema kasu. 2023. aastalt ootame väikest kasvu nii kliendibaasile kui ka käibele, sest oleme selle heaks kõvasti tööd teinud.”

Galerii (fotod: Liftest OÜ)

Vaata ka www.liftest.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785