Autor: Äripäeva eriprojektide toimetus • 10. september 2021

Harku valla kasutuslubade ehitusspetsialistina panustad piirkonna arengusse

Meie kõigi jaoks on kõige tähtsam koht kodu. Iga kodu vajab kasutusluba. Kasutuslubadega tegeleva ehitusspetsialisti ülesanne on aidata inimestel oma kodule kasutusluba saada, mis annab kindluse, et kodu on turvaline ja vastab nõuetele ning seda võib eesmärgipäraselt kasutada.

Kasutuslubade ehitusspetsialisti töö jaguneb peamiselt kaheks: kasutuslubade taotluste ja kasutusteatiste menetlemine ja lubade andmine ning ehitisregistri pidamine, ja objektidel käimine ehk ehitise ülevaatus.

Milline on suurepärane ehitusspetsialist?

Suurepärast ehitusspetsialisti iseloomustab kirg oma töö vastu – soov panustada ehitusvaldkonna arengusse. Ta on loomult probleemide lahendaja – kiire, täpne, analüütiline ja kohusetundlik. Ehitusspetsialist peab tööalaselt paljude inimestega suhtlema, mistõttu on olulised eeldused viisakus, sõbralikkus ja usaldusväärsus, kuna selle kaudu on ehitusspetsialist olulisel määral valla visiitkaardiks.

Praktilistest oskustest on oluline, et ehitusspetsialist nii räägiks kui kirjutaks kõrgtasemel eesti keelt, kasuks tuleb ka suhtlustasandil inglise ja vene keele oskus. Lisaks sellele peaks ta olema vilunud arvutikasutaja.

Teadmistest oleks hea, kui ehitusspetsialisti tunneks ehitusvaldkonna õigusakte, oskaks kasutada ehitisregistrit ning oleks kokku puutunud kohaliku omavalitsuse töö ja haldusmenetluse põhimõtetega. Ehitusprojekti lugemise oskus on suureks boonuseks.

Milline varasem töökogemus tuleb kasuks?

Tulevasel ehitusspetsialistil on ehitusalane haridus, ent sel ametikohal tuleb kasuks ka õigus-, kinnisvara- või avaliku halduse erialane haridus. Väga palju on kasu, kui tal oleks ka varasem töökogemus või kokkupuude ehitusvaldkonnaga. Samuti on suureks plussiks töökogemus kohalikus omavalitsuses. Väga suure eelise annab ka varasem kokkupuude ehitisregistri kasutamise ja tundmisega.

Eelkõige on vaja soovi areneda ja õppida – piisavalt suur huvi valdkonna vastu ja kiire õppimisvõime võivad mõnikord kompenseerida ka valdkondliku töökogemuse puudumise.

Miks avalik sektor?

Ehitusspetsialisti rolliga saad kohaliku omavalitsuse kaudu panustada ühe piirkonna arengusse.

Sinu ülesanne on veenduda enne kasutusloa väljastamist, et kogu ehitus dokumentatsioon on nõuetekohane. Samuti peab ehitusspetsialist veenduma ja kontrollima, et isikud, kes ehitamise juures tegevad on olnud, omavad vastaval erialal ka pädevust.

Liitu Harku Vallavalitsuse meeskonnaga!

Ehitusspetsialistina Harku Vallavalitsuses töötades saad sa omale toetava ja sõbraliku meeskonna, kus ükski sinu esitatud küsimus ei ole rumal ja sinu ettepanekud on alati oodatud. Ametikoht annab võimaluse panustada Harku valla ehitussektori asjaajamisse. Lisaks on võimalus osa saada meeleolukatest ühisüritustest ning võimalus kasutada soodustusi sportimiseks.

Kandideeri kasutuslubade valdkonna ehitusspetsialistiks kuni 26. septembrini: www.harku.ee/ehitusspetsialist

Lisainfot jagab Harku Vallavalitsuse planeerimis- ja ehitusosakonna juhataja Taniel Vain telefonil 600 3861 või [email protected]

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688