Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], SPS Grupp • 31. august 2021

Miks tellida ehitusjärgne koristus?

Foto: Pexels.com

Iga ehitus jõuab kord lõpule ning enne uute ruumide kasutusele võtmist tuleb need põhjalikult puhastada. Järgnevalt tutvustame, miks soovitame tellida ehitusjärgse koristuse professionaalselt koristusfirmalt, kes valitud teenust pakub ning mida täpsemalt teenus sisaldab.

Mis on ehitusjärgne koristus?

Ehitusjärgne koristus hõlmab remondi või ehituse järgsete pindade puhastamist. Iga remondi lõpul tekib suurtes kogustes prügi ning remonditud ruumid jäävad tolmused, mistõttu tuleb need enne kasutuselevõttu korda teha. Ehitusjärgne puhastus nõuab kordades rohkem tööd kui tavaline koristustöö. Seetõttu soovitame palgata ettevõtte, kes on spetsialiseerunud ehitusjärgsele puhastusele. Tavalisel koristusfirmal, kes nii suure puhastustööga tavapäraselt ei tegele, pole lihtsalt kogemusi ega asjatundlikkust, et tööd õigesti teha.

Ehituskoristus hõlmab tegelikult väga palju erinevaid töid, mis esialgu ehk ei meenugi. Peamine on loomulikult ehitustolmu eemaldamine, kuid sinna juurde kuuluvad veel väga erinevad tööd alates akende pesust, klaasfassaadi pesust, uste ja seinte puhastamisest, põrandate süvapesust ja vahatamisest kuni ehitusprahi äraveoni. Lõplik tööde nimekiri sõltub eelkõige sinu vajadustest, mille saad koristusfirmaga mugavalt kokku leppida.

Kuhu viia ehituspraht?

Ehitusjäätmete vastuvõtt on üldjuhul jäätmejaama, kuid tasub meeles hoida, et iga jäätme jaoks on oma koht – näiteks värvid tuleb viia jäätmejaama, kuid kile ja papp pakendikonteinerisse. Ehitusjäätmete äravedu on suur töö ning aja kokkuhoiu ja mugavuse huvides on see võimalik koristusfirma käest tellida.

Eraldi hoolt ja teadmisi nõuab ohtliku ehitusprahi äravedu, mille eemaldamine peab olema turvaline. Ehitusprügi ning ohtlike materjalide (värvid, lahused, pestitsiidid ja patareid) kokku kogumiseks on vajalik Keskkonnaameti poolt väljastatud jäätmehalduslitsents.

Kui palju teenus maksab?

Koristus- ja puhastustööde lõplik hind sõltub objekti eripäradest ja mustuse astmest.

Koristuse hinda mõjutavad:

- objekti üldine puhtuseaste ning olukord;

- kas on vaja sorteerida ja käidelda jäätmeid;

- millises olukorras on põrandad ja kogu puhastatav pind;

- objekti maht ja ruutmeetrid;

- puhastustööde asukoht;

- tööde teostamise ajakava ja lõpptähtaeg (kui kiiresti peab objekti puhtaks tegema);

- vajaminevate seadmete kasutamine (näiteks tõstukite vajadus);

- detailid – kui palju on detaile, mida on puhastada tarvis (torud, pistikud, uksed, mööbel jms);

- klaaspindade rohkus, mustus, keerukus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785