Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus [email protected] • 8. mai 2020

Kõikide suuremate santehnika kaupluste materjalid nüüd ühest kohast ja otse objektile.

Väikeste ja keskmise suurusega ehitusettevõtete jaoks, kellel pole oma varustajat, on materjali ostmise ja tarnimise küsimus üsnagi terav, kuna see võtab suure osa ajast ja ressursist. Sellega on sunnitud tegelema ettevõtete juhid, objekti- ja projektijuhid ning ehitusspetsialistid. See tõmbab tähelepanu otseste ülesannete täitmisest eemale, rikub päevaplaani ja tekitab stressi, eriti kui lõpuks selgub, et midagi on endiselt puudu.
Teenuse teine eripära on kättetoimetamine, mis on esitatud kolmes versioonis: tavaline, kiire ja express.
Foto: VVS Eesti OÜ

Keskmiselt võtab sõit ehituspoodi aega poolteist tundi. Aga kui ühes kaupluses pole kõike vajalikku, või materjal tuleb toimetada mitmele objektile, võib reis venida pooleks päevaks. Sel juhul ei saa töötajad vajaliku materjalita objektil täiskoormusega töötada, tundide eest makstakse raha niisama, aega raisatakse ning tõhusus ja tootlikkus vähenevad.

Lihtne arvutus näitab, et tund seisakuid väikses objektis, kus töötab 2 santehnikut, maksab ettevõtele 50 eurot. Need kaks töötajat istuvad, kolmas kogub materjali ning sellele lisanduvad veel ka transpordikulud. Seega, ühe kaupluse külastuse või ühe tellimuse eest, mida ei tehta õigeaegselt, kaotab ettevõte keskmiselt 70–80 eurot.

On ka olukordi, kus töötajad koguvad seda üht tellimust tehes materjali ka enda jaoks — nii langeb nende töö tootlikkus vastavalt 20–25%, kuna nad teenivad ettevõttele raha vaid 6 tundi päevas, mitte 8 ja need kahjud peab samuti ettevõte katma.

Kogu tehnosüsteemide põhimaterjali ühest kohast - vvs.ee

Sellele kõigele on aga lahendus. VVS Eesti on uus teenus, mille kaudu ehitusettevõte saab terviklikku tarnimis- ja kohaletoimetamise teenust ühest kohast. Teenus on suunatud peamiselt ettevõtetele, kes tegelevad tehnosüsteemide ehitamisega. Esindatud on kõik tuntud rahvusvahelised kaubamärgid, näiteks Uponor, Pipelife, Danfoss, Paroc jt.

Testisime ära, et ca 25 toote suuruse tellimuse vormistamiseks, kas ventilatsiooni või santehnilistele toodetele, kulub vaid kolm minutit. See on kolm korda kiirem kui sama tellimuse e-maili teel vormistada. Lisaks annab teenus võimaluse toodet lihtsalt otsida ja selle kõikvõimalikud suurused asuvad mugavalt menüüs.

Teenuse teine eripära on kättetoimetamine, mis on esitatud kolmes versioonis: tavaline, kiire ja express. Tava kättetoimetamine maksab 25 eurot ja ehitaja saab oma materjali ehitusobjektile järgmise päeva jooksul. Kiire kohaletoimetamine võtab aega neli tundi, maksab 35 eurot ja enne kella 14.00 tehtud tellimused toimetatakse kätte samal päeval. Express kohaletoimetamine võtab aega aga kaks tundi, maksab 50 eurot ning enne kella 15.00 tehtud tellimused toimetatakse kätte samal päeval.

VVS Eesti töötab põhimõttel „Telli ja unusta”, tellimuse tegemine võtab paar minutit ja ülejäänu eest hoolitseb kohaletoimetamisteenus.

https://vvs.ee/

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785