Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus • 21. oktoober 2019

Uponor tõi turule nutikodu ühilduvusega põrandakütte automaatika

Uponori uus arvukalt lisavõimalusi pakkuv kütte juhtimissüsteem ühendab endas energiaefektiivsuse ja mugavuse nutikodu lahendustega. Nüüd saab lisaks äpile juhtida kütet ka häälassistentide abil ja samasse süsteemi integreerida ka teised mugavussüsteemid nagu ventilatsioon, fan coil või elektriline põrandaküte.

Põranda alla peidetud küttesüsteemid annavad aga teile ruumide kujundamisel peaaegu täieliku vabaduse. Aknaalused on vabad ja saate interjööri kujundamisel olla maksimaalselt loov.

Kuna põrandakütte temperatuur on madalam kui radiaatorküttel, see ei kuivata õhku ega kogu tolmu, siis on tegemist ka oluliselt tervislikuma küttelahendusega.

Smatrix pole lihtsalt lülituskarp

Veel mõnda aega tagasi koosnes põrandakütte automaatikasüsteem kolmest üsna lihtsakoelisest komponendist: 230 V bimetall-seinatermostaadist, ajamist ja ühenduskarbist, kuhu kaablid kokku ühendati. Bimetall-seinatermostaadid, mille reageerimistäpsus oli pehmelt öeldes tagasihoidlik, ühendasid küttevajaduse puhul vooluringi, mille tulemusena ajam rakendus ja kontuur avanes.

Tänapäeval on põrandaküttekontroller palju enamat kui lihtsalt ühenduskarp. Uponor Smatrix Pulse’i uus põrandakütte mugavusautomaatikasüsteem on tõeliselt mitmekesine.

Automaatselt tasakaalustuv

Paigaldustööde käigus pole enam tarvis seadistada erinevate kontuuride vooluhulki. Pole enam muret, kas põrandas olevad küttekontuurid on tasakaalustatud – Smatrix Pulse tasakaalustab kütteringid automaatselt.

Mitmekülgsed võimalused

Lisades Smatrix Pulse’i kontrollerile sidemooduli ning paigaldades nutitelefoni Smatrix Pulse’i äpi, on küttesüsteem jälgitav ja juhitav nii telefoni kui ka häälassistente Google Home ja Amazon Alexa toetavate seadmetega olenemata teie asukohast.

Smatrix Pulse’i automaatikasüsteem võib juhtida ka põranda-, seina- või laejahutust, niiskuse eemaldamist ruumidest ning isegi ventilatsioonisüsteemi. Seda automaatikasüsteemi võib ühendada soojuspumpadega, saavutamaks täiuslikku kütmise/jahutuse süsteemi.

Täpsed termostaadid

Digitaalsed disainitermostaadid edastavad kontrollerile info ruumi tegelikust temperatuurist, mõõdavad lisaks ka õhu suhtelist niiskust ning on nii juhtmega kui ka juhtmevaba paigaldusega. Auhinnatud rahvusvahelise innovatsiooniauhinnaga Plus X Award Smatrix Style termostaadid on tagasihoidliku õhukese disainiga, sobitudes peaaegu iga interjööriga. Valikus on nii valged kui ka musta värvi mudelid. Seinatermostaadile saab lisada ka põranda temperatuurianduri.

Lihtne kasutatavus

Smatrix Pulse on veepõhise põrandaküttesüsteemi juhtseadmete kogum, millega reguleeritakse korteri või maja temperatuuri. Intuitiivset süsteemi on lihtne paigaldada ja hooldada ning seda saab mugavalt nutirakenduse või häälassistendi kaudu juhtida.

Kaugligipääs ja nutikodu ühilduvus

Omanikul on võimalik anda kaugligipääsuvõimaluse oma süsteemi paigaldajale, kes vajadusel kontrollib, seadistab või hooldab süsteemi ilma, et oleks tarvidust füüsiliselt kohale tulla.

Nutikodu seadmetega, nagu Amazon Alexa või Google Assistant, on Smatrix Pulse’i põrandakütet veelgi mugavam kasutada. Häälkäskluste abil on võimalik diivanilt tõusmata tõsta näiteks vannitoa temperatuuri või öelda süsteemile, et lähete reisile ja kodu temperatuur oleks sel ajal madalam.

Smatrix Pulse toetab ka KNX-protokolli ühendatud seadmeid, seega ühildub Smatrix Pulse ka juba olemasolevate KNX-baasil toimivate targa maja lahendustega.

Personaalsed seaded

Smatrix Pulse’iga saab seadistada küttesüsteemis isiklikud kütteprofiilid. Jahedamad ruumid tööpäeval, kui teid kodus ei ole, või puhkusereisi ajaks, madalam temperatuur magamistoas, eelsoojendatud vannituba hommikuse duši tarvis. Smatrix Pulse’i äpiga saab määrata erinevad kütmisprogrammid eraldi igale ruumile või juhtida kogu elamu kütet ühekorraga.

Kütteringide automaatne tasakaalustamisfunktsioon jälgib pidevat ruumides toimuvaid muutusi, õpib ja kohaneb nendega ning tagab ruumides optimaalse temperatuuri.

Näiteks kui koduomanik katab elutoa põranda uue vaibaga või vahetab aknad, siis Smatrix Pulse’i kontroller vastavalt kas suurendab või vähendab põrandasse antavat soojakogust automaatselt.

Seda kõike ilma vajaduseta teha keerulisi ümberarvutusi või muudatusi süsteemi seadistustes, säästes aega, energiat ja kulutusi. Äärmiselt lihtne ja mugav.

Uponor Smatrix Pulse on tänapäevane põrandakütte automaatikasüsteem

Lugematud võimalused põranda- lae- või seinakütte ning ka jahutuse juhtimisel – kõik see teeb uuest Uponor Smatrix Pulse’ist tänapäeva nõuetele vastava automaatikasüsteemi, mis vastab ka kõige keerulisematele väljakutsetele sisekliima reguleerimisel, andes kasutajale tulemuse nii madalates küttekuludes kui ka sisekujunduslikus vabaduses või tõstes samal ajal ka kinnisvara atraktiivsust arendusprojektides.

Kui sul on lisaküsimusi või soovid seda nutikat süsteemi ka enda objektile või koju, küsi Smatrix Pulse’i põrandakütteautomaatika pakkumist siit.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785