Kõik eramaja ehitusest 2019
Peatükid4/21
1. Arensi disainköögi tellimine toimib edukalt ka kontaktivabalt
2. Sakret — kompleksne lähenemine ehitamisele
3. Määrdunud fassaadide hooldus – mida peaks teadma ja millega arvestama
4. Maakütte paigaldamisel tasub usaldada professionaale
5. Kuidas võtta tavalisest põrandaküttest nutikalt maksimum?
6. Kuidas rajada koduhoovi spordiväljak?
7. Kodu energiasäästlikkuse tagab nutikas mitmeotstarbeline moodulsüsteem
8. Kuidas valida ja ehitada oma hoovi unistuste bassein?
9. Aiaehitus usalda kogemustega paigaldaja kätesse
10. Sissesõidutee, aed ja haljastus tasub tellida terviklahendusena
11. Aiaehitisest saab kodu suvine süda
12. Entusiastlikud vennad tõid Eestisse taaskasutatud plastist katused
13. Päikeseenergiaga liitumine tähendab riskivaba tootlust aastakümneteks
14. Korralik lamekatus kestab aastakümneid
15. Eduka ehituse tagavad korrektselt teostatud kaeve- ja täitetööd
16. Miks eelistada oma kodus looduskivimaterjale?
17. Ristkihtpuidu tipptehnoloogia loob Eestis unikaalseid maju
18. Muinasjutulised rookatused ei ole ka tänapäeval kuhugi kadunud
19. Tark maja sünnib targale omanikule
20. Miks on mu kodule vaja taotleda kasutusluba?
21. Kerge kaaluga, tuulekindel ja vastupidav bituumensindel on eramu katuseks kindel valik
Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 15. oktoober 2019

Maakütte paigaldamisel tasub usaldada professionaale

Eesti inimesed on teadagi tublid meistrimehed ja isetegijad, aga on töid, mida on mõttekam jätta professionaalide hoolde. Üks neist on kindlasti maakütte kollektorite paigaldamine ja survestamine.

Rein Riga on maakütet paigaldanud nii ise kui ka lasknud seda teha oma ala ekspertidel. Ta meenutab, et kui enda majale ise maakütte kontuuri maha pani, sai aru, et see töö ei olegi nii lihtne ning parem on lasta see ära teha neil, kellel on on paigaldusega rohkem kogemusi. Esiteks on maakütte paigaldamine nüansirikas ja teiseks tasub usaldada spetsialiste juba seepärast, et siis on tulemus kaitstud garantiiga ning lihtsam on tehtud võimalikele vigadele viidata.

Teisel korral sai kasutatud Astrum Ehitus OÜ spetsialiste. Astrum Ehitus tegeleb horisontaalsete maakollektorite kaevetööde, paigalduse ja survestamisega. „Jõudsin nendeni kahte teed mööda – esiteks soovitas Astrum Ehitust kütteagregaadi müüja ja teiseks olin ettevõtte juhi Jüri Kreintaaliga tuttav. Hea oli saada oma valiku osas kinnitust ka kolmandalt osapoolelt,” räägib Riga. „Astrum Ehitus ise maakütteagregaate ei müü, kuid omavad nende paigaldamisel pikka kogemust, teevad äärmiselt korralikku tööd ning nende hind on väga mõistlik.”

10 päevaga ideest teostuseni

Riga nendib, et kõige keerulisem oligi maakütte panekul just seadme valik, sest turul on palju kaubamarke ja iga müüja kiidab enda pakutavat. „Ega samas tootjaid üle maailma tegelikult nii palju olegi ning näiteks kompressoreid ei toodagi iga valmistaja, vaid ostetakse need ühe ja sama kompressorivalmistaja käest. Ühesõnaga tuleb vaadata hinda, rääkida asjatundjatega ning võtta erinevatelt müüjatelt pakkumisi.”

Maakütte paigaldamine on vastupidiselt paljudele arvamustele tegelikult väga kiire töö. „Minul võttis viimase projekti puhul mõttest teostuseni jõudmine ainult 10 päeva! Kuigi paigaldajatel võib olla tööde järjekord päris pikk, vedas mul ja nad said mu vahele võtta. Maakütte paigaldusprotsess ise võttis koos survestamisega ainult kolm päeva,” selgitab Riga. „Astrum Ehituse töö on tõesti kompleksne – näitad neile platsi kätte, brigaad tuleb kohale ja mehed kuulavad kliendi soovid ära. Lisaks saab neilt küsida soovitusi näiteks seadmete või muude küsimuste osas.”

Kliendi näide: maaküte hoiab kokku seni muule küttele kulunud raha

Rein Riga on paigaldatud horisontaalmaaküttega ülimalt rahul ja nendib, et möödunud talv näitas juba, kui hästi see ära tasub. „Tulemus on hetkel selline, et sisuliselt elektrienergiale kuluv raha ei ole suurenenud, kuigi maaküte ju töötab elektri pealt. Esimene talv näitas, et seni tahkele küttele kulunud raha jäi alles, senine õhksoojuspump enam rakendust ei leidnud ning elektrilise veeboileri lülitasime ka maakütte võrku. Igati kasulik variant.”

Astrum Ehituse juhi Jüri Kreintaali sõnul on maakütete paigaldamine aastatega tugevalt hoogustunud. „Pole ka ime, sest maaküte on energiasäästlik ning aitab majaomanikel võrreldes muude küttesüsteemidega raha kokku hoida. Meil on kliente, kellele on pärast ühele majale maakütte paigaldamist järgnenud terve suguvõsa. See näitab, et tegu on tõesti efektiivse küttesüsteemiga.”

2001. aastal tegevust alustanud Astrum Ehitus on Eesti erakapitalil põhinev osaühing, mille põhilisteks tegevusaladeks on kaevetööd: maakollektorite, välistrasside ja vundamentaluste, gaasitrasside, kuivenduskraavide ja paljude teiste erinevate kaevetööde teostamine nii eraisikutele kui ka firmadele. Talvisel perioodil aidatakse avalikku sektori asutusi ja ettevõtteid lumekoristustöödega. Astrum Ehitus tegutseb üle Eesti – Hiiumaast Narvani ning Võrust Harjumaani igas linnas, alevis, asulas ja külas.

„Tänasel Eesti ehitusturul püsib ettevõte konkurentsis vaid siis, kui suudab kliendile tagada teenuste kõrge kvaliteedi. Lähtume oma tegevuses sellest, et meie töö oleks kvaliteetne, peaksime kinni tähtaegadest ning täidaksime täpselt kliendiga sõlmitud kokkuleppeid. Seejuures ei ole vähem tähtis sõbralik suhtlus ning taskukohased hinnad,” ütleb Kreintaal, lisades, et ettevõte annab alati oma teostatud töödele garantii.

Vaata lisa astrumehitus.com

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785