Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], Kadri Penjam • 10. juuni 2019

Atlas Tehnika: masina tellimine olgu läbimõeldud otsus

Eesti kapitalil põhinev 2011. aastast tegutsev väikeettevõte Atlas Tehnika OÜ tegeleb kodumaisel turul ehitusmasinate ja laadurite edasimüügiga, pakkudes tippkvaliteeti nii suurklientidele kui väiketalunikele.

Atlas Tehnika tootevalikust leiab nii ATLAS GmbH, ATLAS Weyhausen GmbH kui Eurocomach ehitusmasinad ja laadurid, mis leiavad kasutust näiteks ehituses ja transpordis, raudteede ning teede ehituses, metsatööstuses, jäätmekäitluses, sadamates ning tööstuslikus tootmises.

Atlas Tehnika OÜ esindaja Tavo Tiismaa kinnitusel peetakse oluliseks personaalsust, paindlikkust ning ollakse kliendi jaoks alati olemas

Masinapark, millele võid kindel olla

Ilmselgelt ei ole oma valdkonna vajadustele vastava masina valimine ning tellimine ostja jaoks uisapäisa tehtud otsus – olgu tegu siis esimese või mitmenda tellimusega. „Väiksemate masinate puhul võib arvestada ühest kuust kuni pool aastat kestva tarneajaga, suuremate või spetsiifilisemate mudelite puhul tuleks aga arvestada veelgi pikema ooteajaga,“ tõdeb Atlas Tehnika esindaja Tavo Tiismaa. Tema sõnul on tänasel päeval ettevõtte klientide seas mitmed kodumaised sadamad. Näiteks Pärnu, Paldiski, Beckeri, Hiiumaa, Sillamäe ja Muuga sadamas on aktiivses kasutuses just ATLAS´e kvaliteetsed materjalikäitlusmasinad.

Samuti on võimalik Atlas Tehnika kaudu tellida raudteedel kasutatavaid masinaid – ekskavaatoreid. „Väiksemaid meie poolt pakutavaid masinaid kasutatakse aga näiteks põllumajanduses, tootmises ning haljastuses. Siinkohal tahangi kinnitada, et lisaks suurklientidele võivad meie poole pöörduda ka erakliendid, näiteks talunikud. Samuti on ettevõttel pakkuda teehoolduse ja -remondi masinaid – pinnaserullid ja teerullid. Pakume ka miniekskavaatoreid ning roomikekskavaatoreid,“ loetleb Tiismaa laia tootevalikut.

Atlas Tehnika tootevalikust leiab nii ATLAS GmbH, ATLAS Weyhausen GmbH kui Eurocomach ehitusmasinad ja laadurid

Mis on aga see, mis tänaste masinate puhul muudab need kliendile mugavaks kasutada? „Kindlasti on hakatud lisaks masina efektiivsele toimimisele mõtlema üha enam töötaja peale ehk üha olulisemaks on muutunud see, mis toimub kabiinis. Kui masin on ööpäevas kasutusel vahel isegi 17 tundi, siis saab üha olulisemaks masinas viibiva juhi mugavus ning turvalisus. Seetõttu on tänuväärne, et uute mudelite väljatöötamisel arvestatakse üha enam seniste juhtide tagasisidega, nende arvamus on oluline uuenduste sisseviimisel tehases,“ tõdeb Tavo Tiismaa.

Juba masinat tellides tuleks teada, mida täpsemalt ootate, milleks masinat vaja on ning seda ka selgesõnaliselt väljendada – sel juhul saame mudeli valikul abiks olla ning soovitusi anda. Masinat hankides tuleks kindlasti võimalusel seda kusagil eelnevalt proovida – see võimalus on enamasti olemas.

„Masina ostmisel on kindlasti oluline täpsustada, millisel pinnasel masin tööle hakkab ning mida sellega tegema hakkate. Juhi vaatenurgast on oluline avarus, mugavus ja tööasendid ning turvalisus. Kaasaegsetes mudelites on olemas nii raadio kui konditsioneer. Samuti on pardal 360kraadine kaamerasüsteem. Infovahetus – nii juhi kui teiste töötajate vahel kui ka masina korrashoiu osas automaatikas, GPS Telematic süsteemid – näiteks info kütusekulu osas või kui vedelikutase on madal, millises järgus on töö, vajadusel veakoodi näitamine – kõik see on uuemate mudelite puhul elementaarne.“

Spetsialist soovitab mitte minna kõige odavama teed ehk lisaks baasmasinale tasub alati tähelepanu pöörata ka lisavarustusele. Muidu tuleb hiljem probleemide tekkel hakata tellima lisavarustust või asendama sobimatut. „Parem on juba alguses investeerida lisakvaliteeti – nii jäävad ära mitmed hilisemad probleemid,“ tõdeb Tavo Tiismaa, et pikaajaline kogemus on toonud ette mitmeid olukordi, millest soovitab ta teistel masina ostjatel õppida.

Atlas Tehnika tootevalik leiab kasutust näiteks ehituses ja transpordis, raudteede ning teedeehituses, metsatööstuses, jäätmekäitluses, sadamates ning tööstuslikus tootmises

Kliendi südamerahu on meile oluline

Tegelikult on Atlas Tehnika näol tegemist väikeettevõttega, kus paari-kolme inimesega kaetakse ära nii masinate kui varuosade müük, samuti pakutakse järelhooldust. Tavo Tiismaa sõnul peetakse siin oluliseks personaalsust, paindlikkust ning ollakse kliendi jaoks alati olemas. Seda esimesest kontaktivõtust alates, masinat ostes kui ka hiljem, kui masin vajab kas siis regulaarset järelhooldust või abi ootamatu rikke korral.

„Klientide jaoks on väga oluline kvaliteetne ja kiire järelhooldus. Oleme oma töös sellest alati lähtunud ning teeme seda ka täna. Ükskõik, kas klient asub Võrus või saartel, kuna asume ise Eestimaa südames, siis vajaduse tekkides oleme valmis sõitma ükskõik kuhu suunas kohale ning masina üle vaatama. Siinkohal lisan, et vajadusel saab klient vajaliku Atlas varuosa meie kaudu tehase kesklaost 24h jooksul – teame, kui väärtuslik on selles valdkonnas iga töötund ning et probleemide tekkel on väga oluline leida lahendus võimalikult kiiresti,“ selgitab Tavo Tiismaa, lisades, et regulaarset järelhooldust tuleks lasta teha masinale vähemalt iga 500 töötunni järel.

Lisaks pakutakse varuosi ka ATLAS, KINSHOFER, TEREX, Rototilt, SMP Parts ja LEHNHOFF lisaseadmetele. „Meie kaudu on võimalik hankida ka ATLASE autotõstuk-kraanade varuosi. Koostöös tootjaga Dynaset Oy müüme ja paigaldame ka nende toodangut, DYNASET magnetigeneraatoreid ja magneteid. Pakume DIMET magnetitööstuse toodangut, olles DIMET GmbH esindaja Eestis. Pakume varuosi ja komponente diiselmootoriltele Deutz, Cummins, Perkins,“ lisab Tavo Tiismaa.

Nagu öeldud, on Atlas Tehnika jaoks oluline, et klient saaks teha südamerahus oma igapäevatööd ega peaks muretsema ootamatute olukordade pärast. „Meie meeskonda kuuluvad spetsiaalse väljaõppe ning pikaajalise töökogemusega spetsialistid ehitusmasinate remondi alal. See tähendab, et meie poole võib alati pöörduda – oleme abiks ka teist marki ehitusmasinate hooldamisel. Samuti on meil olemas korraliku varustusega hooldeautod, millega sõidame kohale ning teostame vajalikud tööd mugavalt kliendi juures,“ lisab Tiismaa.

Aimar Liima, Leonhard Weiss OÜ peamehhaanik
Meie koostöö on kestnud Atlas Tehnika OÜ-ga juba pikka aega ning senine kogemus on olnud igati meeldiv. Aastate jooksul oleme tööd teinud üle 30 erineva Atlas brändi masinaga ning hetkel on meie masinapargis 14 erinevat Atlas brändi raudtee-ehitusekskavaatorit, millest 2 alles hiljuti soetatud. Mida tähtsaks peame – kindlasti varuosade tarnekiirust. On ilmselge, et raudtee-ehituses on iga töötund hinnas – just seetõttu on võimalikult kiire varuosade tarne meile oluline. Atlas Tehnika kaudu tellides oleme saanud seni vajalikud varuosad kätte 24h jooksul. Lisaks muidugi võimalus saada vajadusel siitsamast ligidalt nõu ja abi. Kuigi meil endal on olemas samamoodi hooldusmeeskond, võib kiirematel tööaegadel ikka juhtuda, et meestest jääb puudu. Siis on hea teada, et Atlas Tehnika OÜ-st saame alati abi.
Arvet Adson, ESTEVE AS tehnikaosakonna juhataja
Atlas Tehnika OÜ ning nende eelkäijatega oleme tööalaselt seotud juba üle 15 aasta, kui sai soetatud esimene Atlas brändi materjalikäitlusmasin. Praegu on meie materjalikäitlusmasinatest peaaegu pooled just Atlas brändi omad ning ka seesama esimesena soetatud masin on meid truult teeninud tänaseni. Mis on meie jaoks oluline – kindlasti see, et koostöö Atlas Tehnika OÜ-ga on olnud alati sujuv ning murede korral oleme saanud kiiret abi. Kasutame jätkuvalt Atlase masinaid, ennekõike mõistliku hinna ja kvaliteedi suhte ja margiesinduse varuosade tarnekiiruse tõttu. Töö sadamas eeldab tähtaegadest kinni pidamist ning seetõttu on meie jaoks oluline, et kui midagi masinaga juhtub, saame võimalikult kiiresti tööd jätkata. Atlas Tehnika OÜ on nende ettevõtete hulgas, kellelt tellitud varuosad on üldjuhul kohal 24 tunniga ning seda ilma täiendavate transporditasudeta. Samuti on meie jaoks oluline aspekt, et kasutusel olev 35tonnine baasmudel on tootmises juba üle 20 aasta ning meie meeskond oskab seda hooldada ja remontida. See jätab ära vajaduse osta hooldusteenust sisse ning hoiab kokku aega ja raha. Ka tuleb kasuks varuosade ristkasutatavus erineval ajal soetatud masinate vahel.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785