Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. mai 2019

Minimalistlik Lamilux FE katuseaken sulandub igasse interjööri

Kaasaegne arhitektuur ja sisekujundus hindavad kõrgelt nii valgust kui ka minimalismi. Mõlemaid neid pakub Lamilux FE lamekatuseaken, mis on oma kategoorias liider nii disainilt kui funktsionaalsuselt. Ümbritsevasse intejööri sulanduv Lamilux FE tõstab diskreetselt esile aknast avaneva vaate.

Lamilux lamekatuseakende disain on aknamaailmas tuntud ja tunnustatud, mitmete disainiauhindade seas on need pälvinud ka maineka RedDot disainiauhinna. Aastatepikkuse tootearengu tulemusena töötas Lamilux välja uusversiooni oma FE-lamekatuseakendest, mis on moodsa disainikeele ning suurepärase funktsionaalsuse heaks näiteks.

Lamilux Fe katuseaken - vähem profiili, rohkem vaadet
Foto: VBH Estonia

“Funkstiil on Eestis läbi aastakümnete olnud teadlikumate klientide seas hinnatud. Funkstiil aga eeldab lamekatust ning lamekatus selle jaoks sobivaid katuseaknaid,” kirjeldab olukorda arhitekt Kristiina Aasvee Kauss Arhitektuurist. “Lamilux FE lamekatusaknad sobivad meie kliimavöötmesse ideaalselt. Nende esteetika ja funktsionaalsus rahuldab täielikult ka kõige nõudlikumat maitset ja tegelikult ei oskaks ma hetkel midagi nende tasemega võrdset Lamiluxi kõrvale pannagi.”

Iga Lamilux FE elemendi raamistik koosneb kolmest üksteisel asuvast komponendist, mis välisservadel moodustavad samasuguse 51,8-kraadise nurga nagu seda on Cheopsi püramiidil. See lisab akende visuaalsele küljele klassikalist harmooniat.

Uute lamekatuseakende disainis on lähtutud kaassaegsetest minimalistlikest arhitektuuri- ja sisekujundustrendidest. Selleks kasutab Lamilux oma FE-lamekatuseakende juures täiesti uudset raamiprofiili ning uut ühendustehnoloogiat, mis võimaldab raami osad nurgapunktides ühendada ilma nähtavate kruvide või keevisõmblusteta.

Lamilux katuseakna raam ilma nähtavate ühenduskohtadeta
Foto: VBH Estonia

Klaaside ja raamide ühendamisel kasutab Lamilux Structural-Glazing-tehnoloogiat, mis tähendab, et klaaspindu ja raame ei klammerdata, vaid liimitakse. Tulemuseks on ühtlaselt esteetiliselt nauditav ja homogeenne välisilme, mis samas võimaldab vihmavee ja mustuse äravoolu lameakna pinna kõigilt neljalt küljelt.

Ühtlane ja minimalistlik on raamide välisilme ka seestpoolt, sest kõik integreeritud ajamid, toiteplokid juhtmed ja teised komponendid on peidus raami sees. Lisaks kaunile välisilmele muudab see mugavaks ka raamide paigalduse.

“Lamilux suutis oma uue FE-lamekatuseakende versiooniga ka meid positiivselt üllatada. Ei ole kerge teha ilusat akent, veelgi keerulisem on teha kvaliteetset ja funktsionaalset akent just lamekatuse jaoks, see kokku on tõeline meistritöö,” hindab Tarmo Väli VBH Estoniast. “Kõige tipuks on tänu akende kompaktusele ka nende paigaldamine äärmiselt lihtne. Positiivse poole pealt võib veel lisada, et Lamilux FE lamekatuseaknaid valmistatakse mõõtudele kuni 2500x2500 mm või 1500x3000 mm ja see on tegelikult päris suur ja oluline asi.”

Lamilux FE lamekatuseakendega saab tutvuda VBH Estonia esinduses.

Miks Lamilux FE?

•Minimalistlik disain on esteetiline ja funktsionaalne

•Sobib funkstiilis arhitektuuriga

•Kuni 1,5 m küljepikkusega

•Erinevad mõõdud

•Lai valik lisavarustust

•Vastupidav

•Hea soojapidavusega

Vaata lähemalt SIIT

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785