Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unirent uus platvorm võimaldab rentida tehnikat eriti mugavalt

Unirent OÜ meeskond omab Eesti ehitusturul enam kui 35aastast kogemust, pakkudes kogemustele tuginedes võimalust rentida kogu vajaminev ehitustehnika aega säästvalt ühest kohast. Täna on võimalus tellida tehnikat mitte ainult dispetšerile helistades, vaid mugavalt uuest Unirenti mobiilirakendusest või Unirent B2B veebikeskkonnas. Valige ise, mis sobib Teile rohkem! Hetkel umbes 100 partneri ja üle 600 tehnikaühikuga andmebaas on lihtsaim, kiireim ja soodsaim võimalus leida endale vajalik masin alates Bobcatist kuni karjäärikalluri või teedeehitusmasinani.

„Tegeleme klientide ajaplaneerimisega, viies kokku tehnika omanikud ja ehitajad. Unirent ise masinaid ei oma, vaid oleme neutraalne klienditeenindaja, kes pakub teenust ühtse tellimis- ja otsimissüsteemi kaudu. Tehnikat on andmebaasis juba täna väga palju, mis võimaldab varustada ka suuri ehitusobjekte. Tehnikaomanike jaoks on see hea võimalus pääseda müügitööst ja tegeleda oma põhitööga ning samuti hoiab see ehitajate jaoks kokku seni igapäevaselt tehnika otsimisele kulunud aega. Näiteks kui 90% ajast Tallinnas tegutsev ehitusfirma võidab hanke Pärnus või Tartus, ei pea ta enam vaevlema tehnika otsimisega, vaid pöördub otse meie poole,” selgitab Unirent OÜ tegevjuht Aleksandr Najanzin.

„Samas ei tähenda avatud platvorm sugugi, et teenus läheb umbisikuliseks. Meie töötajad omavad piisavalt kogemusi, et teada, mida kliendid vajavad, ja vajadusel täiendada tellimuse detaile. Kliendid delegeerivad meile oma senise dispetšeri-, sekretäri- ja müügitöö. Meie viime omavahel kokku nii uued partnerid kui ka aitame ettevõtjaid, kellel seni on omavahel töö hästi sujunud. Sageli näiteks soovivad ehitusfirmad kutsuda kaevetöid tegema juba teada-tuntud töömehe ning seda otsingut platvormi kaudu teha on täiesti võimalik,” selgitab ta ja lisab, et seejuures ei kao ära tugitelefoni teenus, kust saab samuti informatsiooni, teha kiireid muudatusi või tellida täiendavaid masinaid.

Mäletame, kuidas vanasti käis renditeenuse pakkumine lauatelefoni ja tavalise märkmiku abil. Edasi juba mobiiltelefoni, e-kirja ja veebilehe vahendusel ning aastal 2015 otsustasime hakata välja töötama spetsiaalset programmi arvutite ja nutiseadmete jaoks. Programm koondab kõik tehnikaandmed alates autonumbritest, markidest, mudelitest kuni kandevõime, lisavarustuse ja muud oluliste parameetriteni. Oma „Isiklikus kabinetis” saavad registreerunud kliendid näha oma tellimusi, tööajalugu, hinnata tehnikat, vaadata masinate pilte ning määrata aadressi või GPSi järgi täpse töö asukoha. Kuna sarnaseid aadresse on paljudes kohtades üle Eesti, vähendab see seniseid inimlikust eksimusest tulnud vigu.

Varem põhiliselt Harjumaal ja Tallinnas tegutsenud Unirendile andis uue süsteemi väljatöötamine võimaluse laieneda üle Eesti. „Tegelikult ehitajad soovisid seda ammu. Programmi loomisel tegime ehitajatega tihedat koostööd, mis kestab ka nüüd, pärast esimese versiooni valmimist. Soovime, et tegemist oleks kasuliku ja usaldusväärse tööriistaga, mida on mugav kasutada,” ütleb Najanzin.

Kasutajate jaoks tõstab usaldusväärsust liitu­jate taustauuring

Teenuse tellimiseks piisab registreerumisest veebilehe või nutiseadme kaudu. Registreerumisel tuleb märkida enda või ette­võtte andmed, valida registreerumise tüüp – kas tehnika omanik või tellija. Seejärel viiakse 24 tunni jooksul läbi registreerunute elementaarne taustakontroll ja aktiviseeritakse konto. Ühe ettevõtte mitu töötajat saavad jagada ühte kontot. „Peame nii alguses tehtavat kui ka hilisemat pistelist taustakontrolli väga oluliseks, sest võlgnike arv on paraku ehitussektoris suur mure ning meie töö on hoolitseda enda ja oma partnerite eest,” nendib Najanzin.

Ehitustehnika tellimiseks peab esmalt määrama objekti asukoha, sest süsteem otsib tehnikat vastavalt objekti piirkonnale. Juhul kui läheduses vajalikku tehnikat pole, aitab Unirent korraldada operaatori töö­lähetuse ja toimetada tehnika objektile. Seejärel tuleb määrata kuupäev ja aeg ning süsteem saab tellijale lähedal olevate masinate pakkumised, mille hulgast tuleb teha endale sobiv valik. Kui tehnika omanik omalt poolt tellimuse kinnitab, ongi teil tööks sobilik masin leitud! Teil on jäänud valida, kes täidab tööd. Tellimuste täitmist kontrollivad Unirendi logistikud.

Mõlemad pooled saavad süsteemi kaudu ka tellimuse kinnituse ehk lepingu, kust on selgelt näha, kes ja kellelt, mis ajaks ja kuhu on rendimasina tellinud. Pärast teenuse osutamist saavad mõlemad osapooled jätta hinnangu. Unirent aitab jälgida kogu tehnika töötamist nii tulevikus kui ka minevikus. Töö ajalugu kasutades saavad kliendid otsida, kes tegi tööd objekti lõikes, mis hinnaga ja millise masinaga. See lihtsustab ka objektipõhiste eelarvete tegemist.

Unirent võib abiks olla ka eraklientidele, kes vajavad näiteks krundi lumest puhastamisel, haljastusel, veoste või prügikonteinerite veol ning miniekskavaatorite rendiks kraavi või tiigi kaevamiseks. Süsteem võimaldab ka kombineerida suuri ja väikseid ühes kandis toimuvaid töid. Platvorm töötab eesti, vene ja inglise keeles ja selle kasutamine on tasuta.

„Oleme ehitus- ja veotehnika tellimis- ning otsimisplatvormi püüdnud teha nii lihtsa kui võimalik ja lisaks on “isiklikus kabinetis” saadaval kasutusjuhend. Kui teil on huvi liituda, aga süsteem on tekitanud küsimusi, siis meie dispetšerid aitavad meelsasti,” ütleb Najanzin. "Olete oodatud muutma koos meiega oma igapäevatööd lihtsamaks ja läbipaistvamaks!”

Rohkem infot kodulehel unirent.ee

Otselink registreerumisele

Unirent Facebookis

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785