Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], Kadri Penjam • 25. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mitu paari jalgu sul on?

Kui on palav, võtad tööriietel kihte vähemaks. Kui hakkab jahe, paned juurde. Suundud tunnustatud prillipoodi kui nägemine hakkab alt vedama. Külastad regulaarselt hambaarsti ega jäta märkamata muid tekkivaid tervisehädasid. Kuid kas oled sama südikas ka jalgade heaolule mõeldes?

Tasub tähele panna, et pöördumatu kahju, mida ebasobivad jalanõud su jalgadele tekitavad, võib avalduda alles aastate pärast. Ning seda mitte vaid konkreetselt valutavate jalgade näol – nimelt sõltub jalgade heaolust meie tervis pealaest varbaotsteni.

25% kehas olevatest luudest asub jalalabades – kokku 2x26 luud (ühes jalas siis 26 luud). Lisaks on su labajalas 107 kõõlust, 27 lihast ja 16 liigest. Kõik see kokku peab kandma su keharaskust. Ning arvestades, et maaga puutub kokku vaid väike osa labajalast ning toetuspinda on vaid loetud ruutsentimeetrid, on su jalg kogu keha alustugi. Tugi, millest sõltub meie kehahoiak. Millest omakorda võivad tekkida rühihäired ning selja-, õlavööndi- ning kaelavalud. Jalad on miski, mille heaolule taandub kogu meie organismi tervis ning heaolu.

„Jalad kannavad meid läbi elu, neist sõltub suuresti meie töine aktiivsus ning elustiil. Ilma jalgadeta jääksid tegemata mitmed tegevused, käimata käigud ning läbi elamata elamused. Jalad on asendamatud ning vajavad seeläbi igapäevast tuge ja kaitset. Seda igas eluetapis,“ tõdeb Tööriistamarketi juhataja Aarne Uku.

Just sinu jalale mõeldud rätsepatöö

Nagu öeldud – nii nagu oleme ise erinevad, on seda ka meie jalalabad. Seda nii pikkuselt, laiuselt, kujult, kõrguselt kui jõult. Jalanõu, mis sobib ühele, võib teisele põhjustada erinevaid probleeme. Kas pöördud prillide hankimiseks tunnustatud optikakauplusesse, proovid ja katsetad, leidmaks endale sobivaima paari? Jälgid erinevaid parameetreid ka prilliraamide valikul, et tulemus oleks perfektne? Kui jah, siis miks on tööjalanõude ostmine siiani pooljuhuslik, kui samasugune läbimõeldud valik peaks olema elementaarne ka nende puhul?

Kui veedad standardsetes tööjalanõudes, mis ei ole valmistatud just sinu jalgade eripära arvestades, igapäevaselt 8-9 tundi, on tulemuseks ülekoormatud ning kurnatud jalad. Aastatepikkune ebasobivate jalanõude kandmine kulutab jalgu ning vähendab seeläbi elukvaliteeti tuntavalt.

„On hea tõdeda, et alates märtsikuust on võimalik Tallinna Tööriistamarketis lasta analüüsida laseri abil töötavat ning masinnägemis-tehnoloogiat kasutavat SieviScannerit. Tegemist on aparaadiga, mis analüüsib jalgade anatoomiat kiirelt ning efektiivselt – selleks kulub vaid paar minutit. Aparaadi kasutamine on kiire ja lihtne – astu vaid sokkide väel seadmele (nagu vannitoakaalule) ja aparaat teeb sinu eest kõik vajaliku. Seade skaneerib ning mõõdistab jalgade pikkuse, laiuse ja jalavõlvi kõrguse ning soovitab õige Sievi jalanõu suuruse, liistu laiuse ning talla tüübi,“ tutvustab Aarne Uku.

Mida aga teadmine oma jalgade eripärast mulle annab? „Õigete jalanõude ja anatoomiliselt sobivate sisetaldade valimine on nüüdsest lihtsam just SieviScanneri tõttu. Peale teadvustamist, mida ja millisel kujul jalg vajab, on võimalik teha valik sobiva tööjalatsi ning sisetalla osas. Just õige sisetald – Sievi Comfort – on lihtsaim ja odavaim viis astuda edasi senisest kergemal sammul, hoolides oma jalgadest ning toestades neid õigetest kohtadest ja sel määral nagu vaja. Siit ka meeldetuletus ettevõtete juhtidele-otsustajatele: kui ettevõte hoolib oma töötajate tervisest, siis miks mitte võtta ette kollektiivne samm SieviScanneri peale – et parandada töötajate tervist ning teha juba järgmine ost teadliku valiku ajel. Tegelikult – nii nagu muutume elu jooksul meie, muutuvad ka meie jalad ning seetõttu oleks mõistlik vahetult enne igat uut tööjalatsi ostu astuda SieviScanneri pealt läbi,“ tõdeb spetsialist.

Põhjamaine kvaliteet ning järjepidev tootearendus

Miks peaksin valima aga just Sievi jalatsid ning kuidas teavad teised kusagil kaugel, mis on minu jalgadele parim? On ilmselge, et kui räägime tööjalatsitest, on eelkõige oluline, et need kaitseksid meie jalgu ka ootamatutes olukordades. „Turvajalatsite tähtsaim omadus on kaitsta kasutajat tööõnnetuste eest. Sievi turvajalatsites kasutatakse kolmest eri materjalist varbakaitsmeid: teras, alumiinium ja komposiit. Täiendavat kaitset pakub naelale-astumis-kaitse, mis võib olla kas komposiittekstiilist või terasest. Turva- ja tööjalatseid hoitakse sageli kaua jalas, seetõttu peavad need olema mugavad ning kohanduma jala järgi. Sievi jalatsite suurepärane kandmismugavus luuakse näiteks FlexEnergy tallaelemendi (valmistatud BASF TPU-Infinergy® materjalist), memory foam hüppeliigesekaitse ja mitmesuguste sisetaldade abil,“ loetleb Aarne Uku.

Aarne Uku, Tööriistamarketi juhataja
Sievi tööjalatsite arendamisel peetakse silmas eelkõige tänapäevastele pidevalt muutuvatele vajadustele vastavust ning järjest paremaid kaitse- ja kandmisomadusi kuid vähemtähtis pole ka modernne disain.

Võib öelda, et Sievi näol on tegemist aastakümnete pikkuse põhjamaist päritolu kvaliteetseid turvajalatseid tootva pereettevõttega. Just pikaajaline kogemus on andnud teadmise, milliseid turvajalanõusid vajatakse. „Lisaks on Sievil oma läbimõeldud ning järjepidev tootearendus, mille käigus testitakse uusi tooteid ulatusliku testijate võrgustiku abil pidevalt autentsetes töötingimustes ning kõrgetasemelises testimislaboratooriumis. Toodete uuendamisel peetakse tähtsaks tänapäevastele pidevalt muutuvatele vajadustele vastavust, arendatakse välja järjest paremaid jalatsite kaitse- ja kandmisomadusi ning vähemtähtis pole ka modernne disain,“ kiidab Uku Sievi jalatsite vastavust kliima, vajaduste ning jalgade eripära arvestamisel.

Sievile väljastatud sertifikaadid annavad tunnistust sellest, et lisaks kõrgele kvaliteedile vastavad ka ettevõtte töötervishoiu- ja ohutussüsteemid tuleviku väljakutsetele. Sievi tegevuses ja toodetes on ohutus alati kõige tähtsam ja igapäevane tegevus põhineb turvalistel ja headeks osutunud tegevusviisidel. Sageli ei piisa vaid kehtestatud standardite järgimisest – Sievis nõutakse jalatsitelt veelgi enam.

Turvajalatsitest koosnev kollektsioon hõlmab jalatseid alates rasketesse tingimustesse sobivatest saekaitsesaabaste ja lõpetades teenindusalade stiilsete tööjalatsitega. Igasugusteks töö- ja ilmastikutingimusteks on olemas turvaline Sievi lahendus.

Sievi edu aluseks on olnud pidev tegevuse arendamine ning uusima tehnoloogia rakendamine, nüüd on sellele lisandunud täisautomaatne, üle 100 000 jalatsipaariga ladu, kust jõuavad tellitud mudelid kohale kiiremini kui varem. Just põhjamaine oskustöö ning kvaliteet ühise eesmärgi nimel seob rohkem kui 500 inimest, kes igapäevaselt hoolitsevad selle eest, et professionaalne turvajalats oleks kättesaadav nii siin- kui sealpool piiri.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785